dissabte, 17 de maig del 2014

El terror gòtic de Bayona triomfa a la tele dels EUA

ÈXIT INTERNACIONAL D'UN DIRECTOR CATALÀ

El terror gòtic de Bayona triomfa a la tele dels EUA

L'estrena a Showtime de 'Penny Dreadful' supera la de 'Homeland'

EL PERIÓDICO
BARCELONA
Divendres, 16 de maig del 2014
  • Una contundent imatge de la sèrie de terror 'Penny Dreadful'.
  • Juan Antonio Bayona (a la dreta), amb l'actor Josh Hartnett, durant el rodatge de la sèrie 'Penny Dreadful'.
Després d'angoixar mig món amb les pel·lícules El orfanato i Lo imposible, Juan Antonio Bayona ha aconseguit tornar a electritzar els espectadors nord-americans amb Penny Dreadful, ambiciosa producció televisiva de terror gòtic que es va estrenar diumenge passat a la cadena de pagament Showtime, i va obtenir una excel·lent acollida. Segons The Hollywood Reporter, la primera entrega d'aquesta sèrie va aconseguir una audiència acumulada d'1.440.000 teleespectadors (la majoria públic jove), una xifra important, si es té en compte que s'emet en un canal només per a abonats, i que ha superat les estrenes de produccions de la categoria de Homeland i Masters of sex, que en el seu moment van atraure 1.380.000 seguidors.
Produïda per Sam Mendes (American beauty) i el guionista John Logan (Gladiator, L'últim samurai...), i protagonitzada per Eva Green, Josh Hartnett, Billie Piper i Timothy Dalton, Penny Dreadful narra les peripècies viscudes per un milionari, sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), obsessionat per trobar la seva filla, que ha estat segrestada per Mina, una criatura terrorífica que a les nits deambula pels carrers del Londres victorià, a la caça d'éssers humans que després devora.
Per salvar la seva filla, Murray demana ajuda a un grup de personatges eclèctics, alguns extrets de la literatura britànica, com Oscar Wilde, Dorian Gray i Mary Shelley. Però també hi ha en aquest peculiar equip (que recorda el de la pel·lícula Liga de los hombres extraordinarios) alguns de la pròpia collita de Logan. És el cas de la misteriosa Vanessa Ives (que interpreta l'actriu Eva Green) i el rude caçador Ethan Chandler (a qui dóna vida Josh Hartnett).
En la presentació de la sèrie als EUA el mes de març passat, Bayona ja va declarar que estava entusiasmat amb una producció que continua «la tradició de personatges coneguts per l'audiència, però els porta a llocs que no t'esperes».
«És una sèrie que té el seu propi estil, té seqüències de terror, però bàsicament és un drama victorià ple de secrets i personatges que et penses que coneixes i es desenvolupen d'una manera que no esperes», va explicar el prestigiós realitzador de Barcelona.
El títol de la sèrie és una referència directa als penny dreadful, que és com es denominaven en l'època victoriana les novel·les barates -costaven un penic- amb històries de terror gore, amb molts monstres i crims salvatges i que tenien el seu públic entre la classe treballadora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada