diumenge, 18 de maig del 2014

Guardiola, 4-Barça, 1

OPINIÓ SPORT   

Guardiola, 4-Barça, 1

El Bayern de Pep Guardiola ha tancat la temporada amb quatre títols (Bundesliga, Copa, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs) mentre que el Barça del Tata Martino només ha guanyat un: la Supercopa d'Espanya

La Copa de Alemania ha sido el cuarto título de Pep en el Bayern
La Copa d'Alemanya ha estat el quart títol de Pep al Bayern | Foto: Efe
Lluís Mascaró | 2014.05.18 | 15:55 h.
SOPRT 
Les comporaciones són odioses. Per descomptat. I injustes. Molt. Però de vegades són necessàries. Imprescindibles. Com en aquest cas. Els 'antiguardiolistas' celebrar fa dos anys la marxa de Pep del Barça. I van justificar la seva alegria amb frases com "aquest Barça l'entrena qualsevol" i "ja veurem què fa Guardiola en un altre equip i amb altres jugadors". Doncs ja ho hem vist. A aquest Barça no li pot entrenar qualsevol i el que ha fet Pep ha estat guanyar quatre títols en la seva primera temporada al Bayern de Munic.
Ha arribat l'hora de dir les coses pel seu nom i assenyalar amb el dit els culpables del gran fracàs blaugrana. El Tata Martino, per descomptat, té la seva part de responsabilitat. Pot ser molt bona persona però no és entrenador per al Barça. El gran responsable del desastre és l'expresident Sandro Rosell. Ell va ser qui va provocar la sortida de Guardiola, ell va ser qui va fitxar Neymar i 'desestabilitzar' Messi i el va ser qui va portar a Martino per succeir a Tito Vilanova.
Ningú pot assegurar que si Guardiola hagués seguit al Barça, no s'hauria produït aquest trist final de cicle. Però el que està clar és que amb Pep a la banqueta no haurien passat moltes de les coses que han succeït aquesta temporada. La descomposició de l'equip, el passotisme de molts jugadors, l'autogestió d'altres, les festes inapropiades, els sopars fora de lloc ... Un vestuari descontrolat és sinònim de fracàs. I amb Guardiola la plantilla tenia molt clares les seves obligacions i les seves prioritats.
El Barça de Guardiola, el millor Barça de la història, el Barça dels 14 títols de 19, ja no existeix. Però estic convençut que Guardiola podria reconstruir-lo. Amb els fitxatges necessaris, la neteja contundent del vestuari i la incorporació dels millors futbolistes del Barça B. Aquest treball només pot fer-ho Pep. Perquè és l'únic entrenador del món amb credibilitat per fer-ho. ¿Luis Enrique? És l'aposta de la directiva. Veurem on ens porta ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada