diumenge, 16 de novembre del 2014

Veïns d'Horta de Sant Joan voten a Tortosa per denunciar que no van poder votar al seu poble el 9-N

DESPRÉS DEL 9N 

Veïns d'Horta de Sant Joan voten a Tortosa per denunciar que no van poder votar al seu poble el 9-N

Responsabilitzen el seu alcalde, del PP, i la Generalitat, de no haver pogut votar el 9-N al seu municipi

, Tortosa | Actualitzat el 15/11/2014 a les 14:34h
 
Una noia d'Horta de Sant Joan vota, aquest dissabte, a la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, amb altres veïns del municipi. Foto: ACN
 
Una trentena de veïns d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) s'han desplaçat aquest dissabte a la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa (Baix Ebre), per dipositar el seu vot en la consulta del 9N i queixar-se, un cop més, que diumenge passat no van poder votar al seu municipi. Segons el portaveu d'Orta Decideix, Xavier Fortuño, el fet que la seva urna estigués ubicada a Gandesa va comportar "abstenció i despeses", i en responsabilitza per igual l'alcalde del poble, del PP, i la Generalitat. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès ha insistit que es va treballar fins l'últim moment perquè Horta tingués una urna i ha justificat que van haver de ser molt "escrupolosos".
 
El col·lectiu veïnal Orta Decideix s'ha format arran de la polèmica del 9N, i és l'entitat que ha vehiculat la protesta d'aquest matí a Tortosa. "Venim aquí perquè al nostre poble no ens han deixat votar", ha deixat clar el seu portaveu, Xavier Fortuño. En aquesta línia, ha explicat que l'alcalde del municipi va començar "l'estratègia" de no deixar-los votar, de no cedir locals, i que un cop van haver trobat alguna alternativa, "el Govern convergent sembla que tenia algun interès perquè no votéssim al poble", ha sentenciat.
 
Així, Fortuño ha volgut posar de manifest que "la seva estratègia ha fracassat", i que portar la urna a Gandesa va comportar "abstenció i despeses", pel desplaçament. També ha exposat que en altres indrets, 48 hores abans del 9N "estaven reubicant urnes", i "pensem que era molt fàcil traslladar-la a Horta". "Se'ns ha tractat d'una manera que creiem que no és apropiada", ha acabat.
 
Per la seva banda, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha assegurat que es va fer "tot el possible" perquè tant Horta de Sant Joan com, per exemple, les entitats municipals descentralitzades de Tortosa, tinguessin una urna el passat diumenge. En el cas del municipi de la Terra Alta, Pallarès ha tornat a detallar que el document que la Generalitat va facilitar als alcaldes catalans perquè cedissin locals per la consulta no va ser signat per l'alcalde. Així, ha justificat que van ser molt "escrupolosos", malgrat que "si algú em porta el document", ha manifestat, "diré que la Generalitat ens hem equivocat", ha reconegut.
 
El delegat també ha demanat a l'ANC i a Òmnium Cultural que busquin voluntaris per fer-se càrrec de la urna que hi ha instal·lada a les dependències de la delegació a Tortosa, on es pot votar fins al proper 25 de novembre. Ara per ara, és el mateix Pallarès i altres càrrecs polítics els que s'encarreguen de recollir el vot d'aquelles persones que no van poder participar al 9N diumenge passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada