dijous, 13 de novembre del 2014

El 9-N a Madrid, una jornada histèrica

 DESPRÉS EL 9N
12/11/2014
Consulta

El 9-N a Madrid, una jornada histèrica

Sense títol
El periodista Ernesto Ekaizer

Rajoy va intentar que el fiscal general sortís contra Mas, però era al cinema, explica Ekaizer

Xavier Lladó
El Singular
El periodista Ernesto Ekaizer ha explicat que el 9-N a Madrid es van viure escenes dignes de Valle Inclán. El govern espanyol volia que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, sortís a respondre el president de la Generalitat, Artur Mas. Però resulta que el fiscal general se'n va anar aquella tarda al cinema a veure una pel·lícula i no el van poder localitzar.

"Qui millor que el fiscal general de l'Estat per donar la rèplica a la declaració d'Artur Mas?" es diu el periodista al seu blog, i del lloc on estava Torres Dulce aquella tarda revela: "No sabem si estava a la sala que projectava la pel·lícula "Perduda'. Però, sí, estava gaudint del setè art".

Va ser per això que va acabar sortint al vespre el ministre de Justícia, Rafael Català, en una compareixença improvisada i sense preguntes, tan improvisada que van haver de lligar el micro al trípode amb celo i ho podia veure tothom.

Una de les que va pressionar més per la querella contra Mas va ser la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, amb l'argument que si no quedava desautoritzada. Camacho va ser la que va anunciar dimarts en una televisió que aquell mateix matí es presentaria la querella, cosa que no era certa.

"Alícia Sánchez-Camacho estimava que sense una querella criminal contra Mas, ella quedava als peus dels cavalls. Per això, amb l'ànim d'apretar a Torres-Dulce, la presidenta del PP català va llançar la bomba a El programa de Ana Rosa dimarts passat", revela Ekaizer.

Tot plegat demostra els nervis que regnen a Madrid, i una impudorosa supeditació de tots els poders a l'executiu. "Torres-Dulce ja ve sent objecte de múltiples pressions del PP", assegura Ekaizer.

El periodista també dóna detalls de què va respondre Torres Dulce quan va ser localitzat. "El tema d'Artur Mas calia estudiar-lo sense pressa i ja es reuniria amb el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Cataluna per analitzar la resposta a Mas". A banda, hi havia una querella oberta contra Mas al Tribunal Suprem i mentre no es tanqués no se'n podia obrir una altra. Avui dimecres aquella querella ja s'ha desestimat, i ara hi ha via lliure per a la nova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada