dijous, 27 de novembre del 2014

Els regidors de l'Ajuntament de Montblanc s'autoinculpen pel 9-N

Els regidors de l'Ajuntament de Montblanc s'autoinculpen pel 9-N

, Montblanc | ND 27/11/2014 a les 08:23h
 
Imatge de la votació de la moció Foto: Joan López

Els tretze regidors de l'Ajuntament de Montblanc han donat suport, al ple d'aquest dimecres 26 de novembre, a la moció a través de la que s'autoinculpen dels mateixos delictes que es fixin a partir de la querella interposada per la fiscalia contra al president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau pels delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació y usurpació de funcions.

L'encara regidor del PSC Pere Domènech ha aclarit que «he votat amb la línia de sempre, seguint la majoria amb els temes de sobirania. Hi votaré a favor i més ara que ho puc fer», deia en clara al·lusió a l'anunci que va fer en exclusiva a laConcaDiari.cat d'abandonar el partit.

Toni Gutiérrez, regidor d'Independents per Montblanc (FIC), ha explicat que hi votava a favor «perquè la seva formació està compromesa amb el procés i a favor del president Mas». El regidor independent també ha afegit que «no es fa política als tribunals». Gutiérrez ha convidat al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce a que faci llista i investigui les nombroses personalitat del PP que haurien comès delictes com la ministra Ana Mato que hauria dimitit aquesta mateixa tarda per la seva suposada relació amb el cas Gürtel.

El grup municipal de CiU també ha votat favorablement la moció. Manel Requena ha explicat que ho feien per dos motius. En primer lloc, Requena diu que ho feien per donar suport a Mas «per la seva valentia» i confessava que «molts pensàvem que no arribaria fins on ha arribat». En segon lloc, donaven suport al text «per fer veure a Madrid que això no és una idea de Mas sinó la voluntat d'un poble». «Estic orgullós de ser un delinqüent per aquest motiu», afegia el regidor convergent.

Pepe Ardila, regidor de l'Entesa (ICV) deia que «sóc tan culpable com ho va poder ser el president Mas». «No puc entendre un país que no permeti votar», afegia. Ardila ha conclòs la seva intervenció ironitzant: «que ens posin a tots junts a la mateixa presó, així farem més caliu».

Per part de l'Agrupament Catalanista de Montblanc (ERC) el regidor Joan Casellas creu que «si tots ens autoinculpem farem que la presentació de la querella del PP i la fiscalia sigui inútil». Casellas ha aprofitat la seva intervenció per agrair la feina dels voluntaris del 9-N i a les persones que van anar a votar.

Finalment, l'alcalde de Montblanc i diputat al Parlament, Pep Andreu, ha tancat les intervencions afirmant que «és un plaer ser el president de l'Ajuntament de Montblanc. Demà quan arribi al Parlament serà un orgull per mi representar la vila ducal davant els meus companys». Andreu ha desitjat també que els 920 municipis que van donar suport al 9-N també aprovin aquesta moció i s'autoinculpin.

Montblanc s'ha convertit en una de les primeres poblacions de les comarques de Tarragona que ha aprovat aquesta moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada