dimecres, 12 de novembre del 2014

Del "Dalai Lama" al "Con", altres malnoms famosos al món de l'esport

La polèmica dels malnoms

Del "Dalai Lama" al "Con", altres malnoms famosos al món de l'esport

El malnom de Cristiano Ronaldo Messi no és el primer ni l'últim en el món del futbol. Aquí repassem alguns dels que han sortit a la llum

Fotomuntatge amb alguns dels malnoms més coneguts
Fotomuntatge amb alguns dels malnoms més coneguts
SPORT.es
2014.11.11 | 16:47 H.
El fet que Cristiano Ronaldo digui "fill de puta" Messi dins del vestidor no hauria de sorprendre si tenim en compte que, internament, molts futbolistes sempre han utilitzat malnoms despectius per referir-se a altres companys o rivals.
Alguns malnoms acaben sent acceptats i tolerats com el de 'Pelopo' amb el qual es referien a Xavi Hernández companys i amics com Iker Casillas. Altres fan menys gràcia als afectats com el de 'Nemo' que rebia Mesut Ozil al vestidor del Madrid. Menys encara els que ja podríem considerar totalment ofensius com dir-li "con" el madridista Arbeloa com va succeir en el passat Cornellà-Reial Madrid de Copa.
Aquests són alguns dels més cridaners:
- "Dalai Lama": Així deia internament l'expresident blaugrana Sandro Rosell amb sorna a Pep Guardiola durant l'etapa en la qual els dos van coincidir al Barça, segons va fer públic Joan Laporta.
- "Filòsof": Zlatan Ibrahimovic va carregar amb duresa contra el mateix Pep Guardiola quan va abandonar el Barça el 2010. "Guardiola és el filòsof que ha destrossat el meu somni de jugar al Barcelona. Quan entro en una sala, Guardiola la deixa. Jo no sé si té por de mi o què. Parlin amb ell, ell és el que té el problema ", va declarar el davanter suec.
- "Bieber": La semblança física entre el davanter Aleksandr Kokoriny el cantant canadenc Justin Bieber ha provocat més d'un comentari a Rússia. El seu company en la selecció Roman Sirokov l'anomena directament "Bieber".
- "Cap de drac": El romanès Catalin Munteanu no va poder treure de sobre el sobrenom que li van posar en els seus primers anys de professional. La mida de la seva cap en proporció al resta del cos li va valer aquest apel·latiu.
- "Pelopo": D'aquesta manera deien -i segueixen fent- alguns companys Xavi Hernández des de fa molts anys. El primer a fer-ho va ser el seu excompany al planter del Barça Miquel Àngel, en clara referència a la semblança entre el seu pèl i el d'una part íntima del cos.
- "Virus": Com explica el llibre 'Secrets de la Roja', del periodista Miguel Ángel Díaz, al vestidor de la selecció espanyola es deia d'aquesta manera el davanter Dani Güiza. L'origen és un personatge de la sèrie de dibuixos animats "Hi havia una vegada la vida".
- "Con": L'origen d'aquest sobrenom amb què es fa referència a Arbeloa és desconegut, però els últims anys ha estat molt utilitzat en les xarxes socials pels detractors del lateral del Reial Madrid. En l'últim Cornellà-Reial Madrid, fins i tot un jugador de l'equip local, Pep Caballé, va dir "con" a Arbeloa .
- "Assecador": "Hairdryer" (assecador) és el malnom amb el qual alguns futbolistes del Manchester United es referien a l'entrenador escocès Sir Alex Ferguson. Expliquen les males llengües que una bronca de deu minuts de Ferguson cridant-a la cara tenia el mateix efecte que aquest aparell elèctric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada