diumenge, 16 de novembre del 2014

Fernández Díaz parla ara de "risc de violència"

DESPRÉS DEL 9N 
16/11/2014
Consulta

Fernández Díaz parla ara de "risc de violència"

El ministre de l'Interior atia el discurs de la por contra el procés sobiranista

Lluís Bou
  El Singular
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha tornat a atiar avui el discurs de la por contra el procés sobiranista, una estratègia que feia dies que s'havia desestimat. En una entrevista al diari ABC, Fernández Díaz assegura que "hi ha risc que la frustració independentista degeneri en violència".



El ministre afegeix que a Catalunya els governants i una part de la societat "han passat a la rauxa", i aposta perquè tornin "al seny". "El català és un poble molt sentimental. Però quan els sentiments no són moderats per la raó, es desborden en passions i d'aquí a la radicalització hi ha un pas. És evident que estem vivint un moment de 'rauxa' en una part de la societat catalana i cal tornar al seny", afegeix.

Fernández Díaz deixa clar que el govern espanyol no pensa negociar. "El senyor Mas ha deixat molt clar que el seu objectiu és la independència i que vol aconseguir-ho a través d'un referèndum pactat amb el Govern. I el president li ha contestat amb absoluta nitidesa. La unitat d'Espanya no és negociable, la sobirania nacional no és compartimentable i a la Constitució, que tots hem jurat complir i fer complir, no hi té cabuda un objectiu d'aquestes característiques. Hi ha la reforma de la Constitució? Sí, però si es procedeix per les vies que estableix la Carta Magna", apunta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada