dimecres, 19 de novembre del 2014

Els nous ideòlegs de Duran

 DESPRÉS DEL 9N
AQUEST DURAN NO PARA...

Els nous ideòlegs de Duran

Les jornades de "reflexió" per la creació d'un nou espai es desinflen i esdevenen la trobada anual de debat de la fundació del partit

César Molinas, Josep Miró i Ardèvol o Nacho Corredor, entre els ponents

, Parlament | ND 19/11/2014 a les 06:31h
 
Aquest estiu, el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, va anunciar a bombo i plateret que el novembre crearia un espai de reflexió per la regeneració política. Tota una estratègia post-consulta que no ha acabat de convèncer. Així, "l'espai de reflexió" s'ha quedat en la trobada anual de l'Institut d'Estudis Miquel Coll i Alentorn, el think-tank del partit. El moviment de Duran s'ha aturat, i més després de l'èxit del 9-N i en què la gran majoria de quadres del seu partit que es van posicionar clarament pel sí-sí.

Amb el títol "Valors i Política", aquest cap de setmana el líder d'Unió escoltarà el que pretén que siguin els nous ideòlegs d'una virtual dreta catalana de "capitalisme compassiu". Entre els ponents i relators hi haurà l'ex-primer ministre italià Enricco Letta; el director de Càritas, Salvador Busquets, un clàssic de les jornades que parlarà de Benestar Social, o el catedràtic d'Economia Guillem López Casasnovas, conseller del Banc d'Espanya durant la gran crisi financera.

Duran ha fitxat per a les jornades noves promeses mediàtiques de la política, com el politòleg Nacho Corredor. Pel que fa al regeneracionisme polític, no aposta precisament per noves figures. Així, exposarà la tesi sobre "les concrecions, les noves formes i exigències de fer política", Josep Miró i Ardèvol, ex-conseller de Jordi Pujol i president de l'entitat integrista catòlica E-cristians. En aquest mateix bloc, Duran també ha convidat com a relator de les virtuts d'una nova política l'economista César Molinas.

Durant les jornades, fonts de l'entorn del líder democratacristià asseguren que hi haurà una "fila zero" amb persones de la societat civil, de l'economia i de la cultura, que també hi faran aportacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada