divendres, 25 de juliol del 2014

Òmnium-L'Alguer respon a Sechi: «No caiem en l'error de tornar al passat»

Òmnium-L'Alguer respon a Sechi: «No caiem en l'error de tornar al passat»

Campus veu "retrògrades" les acusacions de "colonialisme" realitzades per l'exalcalde

"Si no se vol trobar sol i isolat a l'Alguer i també als Països Catalans", li recomana, "col·labori útilment"

| ND 23/07/2014 a les 21:00h
 
El president d'Òmnium Cultural de l'Alguer, Esteve Campus.

Les acusacions de "colonialisme" a Òmnium Cultural de l'Alguer i a la Delegació de la Generalitat a l'Alguer formulades en una entrevista a Nació Digital pel propi exalcalde de la ciutat, Carlo Sechi, han generat un profund malestar en el part de la societat algueresa. Ara, el president de la secció algueresa d'Òmnium Cultural, Esteve Campus, reclama a Sechi que no es caigui en "l'error de tornar al passat, quan eren prevalents los personalismes, les divisions inútils i antidemocràtiques, que han empresonat i monopolitzat la nostra ciutat per anys, costringint-la a un estèril localisme i a una gestió elitària de la cultura, de la política i de l'economia".

Mitjançant una carta remesa a aquest diari, Campus veu "retrògrades i absurdes" les acusacions de "colonialisme" realitzades per l'exalcalde alguerès, i reivindica la tasca que duu a terme la seva entitat des de 1993. "Com se pot afirmar que els Presidents Jordi Pujol, que és també Ciutadà honorari de l'Alguer, Josep Montilla i, actualment, Artur Mas, han colonitzat la nostra ciutat?", es pregunta.

Campus creu que tant la Generalitat com l'entitat presidida per Muriel Casals "han donat suport i continuen donant suport en manera desinteressada al procés de tutela i promoció del català de l'Alguer", i assegura que Sechi "ho sap perfectament, perquè tantes voltes ha pogut tendre ajuts i suport de la Generalitat de Catalunya així com d'altres institucions catalanes".

Sechi, estretament vinculat a l'Obra Cultural de l'Alguer -entitat fundada el 1985-, valorava molt negativament la presència tant de la Generalitat com d'Òmnium a la ciutat, i es preguntava "per què Òmnium no obre delegacions al País Valencià o les Illes?" Tot seguit, es responia: "Perquè allí ja hi ha les entitats del lloc. I a l'Alguer també hi ha entitats del lloc!"

Campus, ara, li recomana: "No podem tornar enrera, si no se vol trobar sol i isolat a l'Alguer i també als Països Catalans, col·labori útilment en lo projecte cultural portat envant de les diverses associacions presents en ciutat i dongui lo sou desinteressat contribut per afavorir una plena i democràtica participació de tots aquellos algueresos, sempre més numerosos, que singularment o com associacions volen tutelar el nostro patrimoni cultural, lingüístic i històric."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada