divendres, 11 de juliol del 2014

La Plataforma per la Llengua llança una campanya per a incidir en la modificació de la llei del cinema

Divendres  11.07.2014  13:58

La Plataforma per la Llengua llança una campanya per a incidir en la modificació de la llei del cinema

Elcatalaalcinema.cat també vol incentivar el consum de cinema en català entre la població

Vilaweb'Que una llengua amb uns deu milions de parlants, com és el cas de la catalana, només tingui un 5% de presència al cinema és una anomalia internacional.' Així comença el comunicat de presentació de la campanya de sensibilització Elcatalaalcinema.cat. És impulsada per la Plataforma per la Llengua amb dos grans objectius: incidir en la modificació de la llei del cinema que es troba en període de tramitació parlamentària i fer arribar la demanda de cinema en català a les grans distribuïdores nord-americanes.
Segons les últimes dades disponibles, el cinema en català no arriba al 5%. Per això la Plataforma per la Llengua critica la reticència de les grans distribuïdores nord-americanes a doblar en català i insta el govern i els partits polítics a no rebaixar els objectius de la llei de cinema 20/2010, que preveia d'arribar progressivament al 50% del cinema en català (doblatge i subtitulació) el 2018. Cal recordar que aquesta llei s'ha hagut de modificar i es troba en període de tramitació parlamentària arran d'una directiva europea.
A banda incidir en el procés de modificació legislativa, la campanya també vol sensibilitzar la població perquè consumeixi cinema en català a través de la difusió d’imatges amb frases cèlebres del cinema que no haurien de resultar estranyes als espectadors, però que hi resulten pel fet que són en català.
La campanya es pot consultar en aquesta web i promou un concurs durant el mes de juliol en el qual es demana als participants que enviïn la seva frase mítica preferida d’un film en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada