dissabte, 5 de juliol del 2014

Moviment Catalunya descarta ser una marca blanca del PSC

NO PAREN , QUE S'HO FACIN MIRAR...!!!
inici d'una aventura política

Moviment Catalunya descarta ser una marca blanca del PSC

La nova escissió socialista neix com a força independent del partit d'Iceta

Jordi Martí 'estripa el carnet' per comprometre's amb la nova associació

EL PERIODICO
XABIER BARRENA
GIRONA
Dissabte, 5 de juliol del 2014
Montserrat Tura li fa un petó a Antoni Castells, ahir, en la trobada de crítics del PSC de Girona.
La boira que acompanya la diàspora socialista continua sent espessa, però una mica menys que fa unes setmanes. Malgrat diverses veus que demanaven donar noves oportunitats a la nova direcció de Miquel Iceta que sortirà del congrés extraordinari del pròxim 19 de juliol, en el conclave de càrrecs locals crítics amb la cúpula del PSC, celebrat ahir a Girona, es van sentir més veus partidàries que l'associació de nou encuny que ahir va néixer sigui una marca electoral plenament autònoma respecte al PSC. Una escissió en tota regla. De moment, Moviment Catalunya (aquest és el nom escollit) adopta la forma d'una associació  de caràcter municipalista, però l'anhel d'Iceta que aquesta entitat no concorri als municipis en què el PSC tingui llista -és a dir, que sigui en el fons una marca blanca del partit- no va ser satisfet.
 
El conclave va reunir a porta tancada (la vella política segueix tenint els seus seguidors) uns 150 càrrecs locals, regidors i alcaldes del PSC. També diversos exconsellers, com Montserrat Tura, Antoni Castells, Joaquim Nadal i Marina Geli (que segueix sense revelar què farà amb el seu escó). Els assistents van venir de tot el territori català. El to utilitzat en els torns de paraula no va ser, ni de bon tros, homogeni. És el que té la boira.
Així, hi va haver qui va demanar la formació d'un nou partit, com alguns assistents del Ripollès, o Montserrat Tura, segons van explicar a aquest diari alguns assistents. Altres van preferir els draps calents amb la direcció, a l'espera del congrés del 2015. Va ser el cas de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, la presència del qual en l'assemblea, sense prendre la paraula, després d'haver avalat aquesta mateixa setmana Iceta va causar una certa sorpresa. L'ambient, però, no acompanyava la idea de donar noves oportunitats a la direcció del PSC, una cosa si es vol lògica, tenint en compte les paraules del primer secretari in pectore dimecres passat, quan va afirmar que la seva direcció no mouria ni un grau el rumb del seu partit.
LA «DECANTACIÓ» DE NADAL / Hi va haver també una tercera via, la que va defensar un altre exconseller, Joaquim Nadal: el registre de la marca immediatament i la conversió en partit polític «per decantació», és a dir, que la mateixa lògica dels fets condueixi a això.
Una de les intervencions més aplaudides va ser la de l'exlíder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí. Martí va anunciar que deixa el PSC i va comparar el partit amb un «ordinador que es penja, i davant el dubte de fer un reset o no, penses si pots perdre la memòria», va dir. «La imatge d'Iceta al carrer amb els 4.000 avals i com a únic candidat és la imatge del bloqueig del partit», va sentenciar Martí.
La nova associació neix amb un ADN amb unes cadenes entrellaçades que són la defensa del socialisme i del dret a decidir, expressat en el suport a la consulta del 9-N. Advoquen, també, per un aprofundiment dels postulats més progressistes i per la renovació democràtica. En paraules de l'alcaldable de Sant Feliu de Guíxols Pere Albó, ahir, el seu «pare és el socialisme» i la seva «mare, Catalunya».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada