dissabte, 5 de juliol del 2014

Torna el Canet Rock trenta-sis anys després -Canet Rock '014


Dissabte  05.07.2014  06:00

Torna el Canet Rock trenta-sis anys després

El Pla d'en Sala torna a reviure avui el festival amb disset actuacions que s'allargaran fins demà al matí

Vilaweb
El Canet Rock 2014 ja és a punt. Trenta-sis anys després, avui 25.000 persones tornaran a reviure el festival amb més de dotze hores de concerts al mateix Pla d'en Sala de Canet de Mar. De Sisa i la Dharma als Txarango passant pels Pets, Gerard Quintana, Love of Lesbian i Brams, grup escollit en una votació popular per afegir-se al cartell. En total, disset actuacions que comencen a quarts de sis de la tarda i s'allargaran fins les set del matí de demà.
A VilaWeb podreu seguir el minut a minut gràcies al seguiment que en farà l'escriptor i crític Joan Josep Isern, que fa uns dies publicava aquest article rememorant el Canet Rock del 1975. 
Paral·lelismes
La directora del festival, Gemma Recoder, exposa alguns dels paral·lelismes entre aquell Canet Rock dels anys setanta i el de dissabte, 'salvant totes les distàncies i amb respecte als qui van muntar aquells Canet': 'D'una banda, la bona salut de la música que es fa al país. I la demostració és que tenim un gran cartell i molts grups n'han quedat fora. D'una altra, el context sòcio-polític. Nosaltres no hem donat mai cap consigna política, però és evident que hi és. Aleshores sortíem d'una dictadura, els joves volien canvis i més llibertat. Avui vivim en una democràcia que no ens deixa votar, que té les ales tallades, i molta gent també vol canvis. Evidentment hi ha moltes diferències; han passat trenta-sis anys i els hippies ja no són hippies. Però la gent està mobilitzada.'
L'espai
Els 25.000 assistents prevists tindran tres hectàrees per a moure's. S'han habilitat desenes de lavabos i zones de descans i s'hi han instal·lat uns 120 metres de taulell de bar per evitar aglomeracions, distribuïts en sis espais: un restaurant, quatre barres de bar convencionals i un espai 'chillout'. L'escenari, sota direcció escenogràfica de Lluís Danés, ocuparà uns 400 metres quadrats.  
Com s'hi pot arribar?
A Canet de Mar s'hi pot anar amb tren o amb cotxe. L'organització demana que tothom qui pugui hi vagi amb tren, per no col·lapsar la vila, tot i que s'han habilitat zones d'aparcament. Amb motiu del festival, hi haurà trens cada quinze minuts. Podeu consultar-ne els horaris 
Els horaris dels concerts
16.00 Obertura de portes
17.30 Homenatge a les Sis hores de Canet. Manu Guix, acompanyat de Marta Aguilera, Ramon Mirabet i Elena Gadel recuperaran peces de la Nova Cançó.
18.00 Pep Sala i Crators
19.00 Caïm Riba
19.45 Joan Dausà i Blaumut
20.30 Els Pets
21.30 Elèctrica Dharma
22.00 Els Amics de les Arts
23.00 Gerard Quintana i Xarim Aresté
23.45 Jaume Sisa
00.00 Manel
01.00 Love of Lesbian
02.00 Gossos
02.45 Mishima
03.45 Txarango
04.45 Brams
05.30 Delafé y las Flores Azules 
06.15 The Pinker Tones 

Imatges

  • Mapa del recinte.

El Canet Rock a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada