divendres, 18 de juliol del 2014

Guerra de banderes a la Costa Brava

17/07/2014

Guerra de banderes a la Costa Brava

Sense títol
La bandera espanyola i l'estelada finalment a la barca que transportava la Verge a Llança

La Guàrdia Civil denuncia que una embarcació no tenia la bandera espanyola durant la festa de la Verge del Carme a Llançà

Bernat Vilaró
El Singular Digital
Guerra de banderes a la Costa Brava. Ahir es va celebrar la festa de la Verge del Carme a Llançà, patrona dels pescadors, amb diverses processons marineres i actes tradicionals. La festivitat, que se celebra cada 16 de juliol, va quedar ahir deslluïda en aquesta població a causa d'una disputa entre la Guàrdia Civil i la Confraria dels Pescadors, per l'absència de la bandera espanyola en l'embarcació que transportava la Verge, tal i com recull avui el Diari de Girona.

El redigor d'ERC a Llançà, Guillem Cusí, explica que la processó va transcórrer amb total normalitat, fins que després de sortir mar endins, la patrullera de la Guàrdia Civil -que per primera vegada acompanyava el centenar d'embarcacions de la processó- va advertir de l'absència de la bandera espanyola en la barca amfitriona, que lluïa una estelada i una senyera, segons publica el rotatiu citat.

La patrullera, segons Cusí, es va posar en contacte amb la barca de la Confraria per informar de la inconstitucionalitat del fet, i va demanar que s'hi posés la bandera espanyola, petició que el patró major de la barca, Antoni Negre, va complir d'immediat.

El regidor d'ERC afegeix que quan es va alçar aquesta bandera es van sentir xiulets i crits de les altres embarcacions i d'alguns regidors que es trobaven a la barca que transportava la Verge. Segons conclou l'article, la patrullera de la Guàrdia Civil presumptament hauria informat dels fets a la brigada de terra, que podria haver expedientat el patró major de la Confraria dels pescadors i denunciat la barca principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada