dijous, 31 de juliol del 2014

Ara és l'hora- Falten 100 dies pel 9-N


31/07/2014
Consulta

Falten 100 dies pel 9-N

L'èxit de la V de la Diada serà decisiu per al procés sobiranista, en el moment clau

L'èxit de la V de la Diada serà decisiu per al procés sobiranista, en el moment clau

Bernat Vilaró
El Singular
Avui 31 de juliol queden 100 dies pel 9 de novembre de 2014, la data que van consensuar els grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP per celebrar la consulta sobiranista. A falta de poc més de tres mesos, el president de la Generalitat, Artur Mas, es manté ferm perquè es pugui celebrar, malgrat la reiterada negativa del govern espanyol.

Ahir, en la roda de premsa que va fer a la delegació de la Generalitat a Madrid, posterior a la reunió que va mantenir amb el president espanyol, Mariano Rajoy, va emfatitzar que "estem decidits a tirar endavant la consulta".

Tot i que no han pogut sumar-hi el PSC, que es manté contrari a la celebració de la consulta, els quatre partits que van pactar la data i la pregunta mantenen el seu compromís i la fermesa perquè el 9-N la ciutadania de Catalunya pugui decidir, a les urnes, quin futur vol per al país.

La 'V', clau

Abans de la consulta hi ha una altra data marcada a l'agenda del país. La Diada de l'Onze de Setembre es preveu, de nou, històrica, després que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) estigui organitzant des de fa mesos la 'V' gegant amb vèrtex a la plaça de les Glòries Catalanes, que omplirà la Diagonal i la Gran Via de Barcelona. L'èxit de la V és decisiva per al procés. Si la Diada supera la del 2013 tirarà endavant.

La campanya 'Ara és l'hora' prepara per l'Onze de Setembre fins a cinc actes diferents. Al matí es faran concentracions davant dels ajuntaments dels 947 municipis de Catalunya, i se signarà el Compromís de les entitats amb la consulta.

A la tarda arriba el plat fort, amb la Via Catalana 2014, a partir de les 17:14, amb la 'V' gegant. Al vespre hi haurà concerts a Barcelona i, finalment, es prepara una piulada massiva a la xarxa a les 20:14.

Com ja va passar en les Diades Nacionals del 2012 i el 2013, aquest Onze de Setembre es preveu històric. Si s'omplen tots els trams i la ciutadania de Catalunya respon, un cop més, a les expectatives, l'11-S pot ser la catapulta definitiva cap al 9-N.

De la Diada a la consulta hi ha només 59 dies. Comença el compte enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada