dissabte, 12 de juliol del 2014

Èxit de la V independentista a Sant Cugat

11/07/2014
Política

Èxit de la V independentista a Sant Cugat

tot_sant_cugat_V_470_350
La V santcugatenca

Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural congreguen uns 2.000 santcugatencs

Xavier Lladó
El Singular Digital

El color groc ha estat protagonista

La mobilització independentista aquest vespre a Sant Cugat ha estat tot un èxit. L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han congregat uns 2.000 santcugatencs, tal com explica la revista Tot Sant CugatHi havia 1.100 inscrits, però l'organització n'esperava uns 1.500. Finalment, l'efecte última hora ha desbordat les previsions més optimistes. A més, hi ha hagut una vuitantena de voluntaris.

Els manifestants, vestits de groc, han format una V, assajant a petita escala l'enorme V projectada per a la propera Diada Nacional de Catalunya per reclamar un estat propi i reivindicar la catalanitat. La convocatòria ha estat a les vuit del vespre. Han ocupat el carrers Major i Santiago Russiñol, fent un vèrtex a la plaça Octavià, al davant del monestir de Sant Cugat.

En l'acte s'ha desplegat una estelada gegant i ha sonat la campana Llibertat vinguda de la Garrotxa. El final de festa ha comptat amb actuacions, coca i mistela. Tot, en un ambient festiu i reivindicatiu. La iniciativa, local, té el suport de CDC, JNC, la CUP, ERC, entre altres.

L'objectiu de la V santcugatenca era preparar la V que es farà a Barcelona l'Onze de Setembre i que vol omplir la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes confluint a la plaça de les Glòries Catalanes, formant una gran V, símbol de l'anhel "per votar i de llibertat". Altres municipis acolliran iniciatives similars de cara a l'Onze de Setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada