dimarts, 3 de febrer del 2015

La «Llibergència» aixeca el dit

La «Llibergència» aixeca el dit

Els liberals de CDC enceten les mobilitzacions dins el partit per entomar el cicle postprocés i constituent de la nova Catalunya amb la divisa "cal menys Estat i més societat"

Un butlletí intern, cursos i activitats internacionals animen la sectorial convergent 

, Barcelona | ND  03/02/2015 a les 01:34h
"Hem d'aprofitar l'oportunitat del 27-S per crear els elements d'un estat veritablement nou, del segle XXI, liberal, basat en els valors de la innovació, l'eficiència i l'emprenedoria, amb poca burocràcia i menys intervencionisme... en definitiva un referent pels països del nostre entorn. No hem de fer només un nou Estat, sinó que hem de fer un Estat nou". Amb aquestes paraules, Toni Florido,membre del "Comitè Rector de Llibergència" -la sectorial liberal de CDC- es va dirigir al Consell Nacional del partit celebrat el passat 17 de gener. Unes paraules amb les que els liberals convergents començaven a marcar terreny tres dies després de l'acord amb ERC per celebrar les plebiscitàries i amb el que obrien de nou el debat ideològic de la formació amb la vista posada en un probable procés constituent.

Una declaració d'intencions que en només quinze dies ha agafat forma. Així Llibergència ha decidit posar fil a l'agulla i defensar el bastiment d'un nou Estat amb un argumentari liberal que topa amb la família socialdemòcrata convergent, darrerament molt reivindicativa. Desacomplexadament independentistes i obertament liberals, els militants adscrits al corrent que dirigeix Marc Guerrero han encetat una campanya per difondre les bondats d'un Estat liberal i posicionar ideològicament el partit davant el desafiament de participar d'un procés constituent.

El primer instrument ha estat difondre un butlletí intern, al que ha tingut accés Nació Digital, amb el que s'hi aboca contingut intel·lectual i historiografia política. De fet, el mateix Guerrero enceta el document intern amb una Editorial amb la que defensa una "nova Catalunya" on caldrà "menys Estat i més societat". Així mateix, es mostra convençut del protagonisme que tindria un partit liberal amb copyright convergent en una virtual Catalunya independent. Una adaptació política del clàssic: "Catalunya serà liberal o no serà".

El butlletí, titulat Notícia de la Llibertat, és el mascaró de proa de la mobilització que els liberals de CDC han engegat per arribar a tots els militants i els racons del partit. A més, aquesta sectorial incrementarà la seva activitat exterior -ja prou sòlida- per ajudar en la mesura del possible a la internacionalització de procés. A més, Llibergència no descarta incrementar el seu proselitisme a les files del partit amb més cursos i seminaris interns com els que coordina Antoni Fernàndez Teixidó sobre referents intel·lectuals del liberalisme contemporani.

Notícia de Llibertat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada