diumenge, 1 de febrer del 2015

La desaparició de Lara complica el reflotament d'«El Periódico»

La desaparició de Lara complica el reflotament d'«El Periódico»

L'empresari ha traspassat sense haver pogut signar una operació decisiva d'entrada de capital en el diari barceloní

, Barcelona | Actualitzat el 31/01/2015 a les 21:15h

La mort de José Manuel Lara complica seriosament l'operació d'entrada en l'accionariat d'El Periódico, sobre la qual s'havia anunciat un preacord a finals del passat mes de novembre, segons fonts properes a l'empresari desaparegut. En concret, Lara s'havia compromès a injectar uns 18 milions d'euros que donarien oxigen al diari barceloní, però al llarg d'aquests dos mesos no ha estat possible reestructurar el deute d'Edicions Primera Plana -propietària de la capçalera- amb un pool bancari que encapçala La Caixa.

El fet és que el termini s'acabava el dia 31 de gener i José Manuel Lara ha traspassat sense signar una operació que havia estat rebutjada pel Grup Planeta i que, de fet, Lara plantejava com una decisió estrictament personal, finançada a través d'una de les seves societats patrimonials. Un sistema que ja havia utilitzat en la compra d'un percentatge del Diario de Cádiz a mitjans de l'any 2012.

Decés inesperat

Tot i que feia temps que José Manuel Lara tenia diagnosticat un càncer, l'editor va estar treballant a la seva oficina fins la setmana passada i, de fet, cap dels seus col·laboradors no esperava un desenllaç tan fulminant. En qualsevol cas, la propietat del grup es mantindrà dins l'àmbit de la família, però queda per veure qui es farà càrrec de la direcció estratègica de les empreses, fins ara molt personalitzada a través de José Manuel Lara Bosch.

Notícies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada