dimarts, 3 de febrer del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (17). - Ara és l'hora…!!!, o No. ens volen matar a disgustos, ells no se n'adonen i ens hauran de portar la Til.la i el Valiums a tonelades.

Articles del Víctor
01/02.02.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (17).-  
Ara és l'hora…!!!, o No. - Quan diuen que s'obriran 50 noves delegacions a l'estranger, avui que s'ha obert Roma i Viena que se sumen a les 5 obertes. Quan Podem/Podemos fa una gran “mani” a Madrid i només aconsegueix , diuen, 300.000, recordeu  la nostra V amb 1.800.000.
Han passat gairebé quinze dies des del darrer article d'aquesta sèrie, a part de la grip, el fred -que és normal- el canvi climàtic que ens porta grans ventades i moltes més coses estranyes, el nostre canvi climàtic particular, ANAR CAP A LA INDEPENDÈNCIA va de mal borràs, i aquesta colla , ens volen matar a disgustos, ells no se n'adonen, ens hauran de portar la Til.la i el Valiums a tonelades. Potser això ja és una cosa normal, ja que alguns em diuen que tots els processos sobiranistes del món han tingut problemes de Bastons a les rodes, d'egos ocults, d'interesos impensables, personals i/o dels partits, etc., i si no que es recordin la gran independència que fou la dels Estats Units d'Amèrica i ...
...si aquells ho varen fer ...
Però aquells, que ja fa prop de 240 anys ha partir de les 13 colònies britàniques és proclamaren com "estats" a partir és fundà la nació. L'aventura els hi va var sortir bé, és convertint-se en el país més poderós del món, tot a causa dels autògrafs dels 56 signataris que vàrem fer de la Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica i que es signà al Congrés amb seu a Filadèlfia el 4 de juliol de 1776 a posteriori aquest estats rebels van derrotar la Gran Bretanya en la que va ser la primera guerra d'independència d'Amèrica que es guanyava.
Una Declaració d'Independència que se signà al Congrés el 4 de juliol de 1776 i que en principi el preàmbul i el seu contingut foren escrits per Thomas Jefferson un aristòcrata, polític i intel.lectual afrancesat que després seria el tercer President dels Estats Units, també John Adams després segon President o Benjamin Franklin tots formaven part del comitè redactor i que com sabem les seves disputes eren cel.lebres. 
Tot i així la Declaració fou signada unànimament pels 56 dels tretze nous Estats Units d'Amèrica i que foren segons aquesta rel.lació: 1 el President del Congrés; de Massachusetts; 3 New Hamspire; 4 Massachusetts, amb John Adams; 2 Rhode Island; 4 Connecticut; 4 Estat de Nova York; 5 New Yersey; 9 Pennsilvània amb Benjamin Franklin; 4 Delaware; 4 Maryland; 7 Virgínia amb Thomas Jefferson ; 3 Carolina del Nord ; 4 Carolina del Sud; 3 Geòrgia que fan un total dels 56, més l'1 del President del Congrés.
Amb això no vull dir que aquí, a CAT, en ple Segle XXI, puguem fer com aquella colla de burgesos, intel.lectuals, aristòcrates, terratinents i militars que dirigiren tota una població que els va seguir, i aixecaren les tretze colònies britàniques que gairebé totes tocàvem a l'Atlàntic i que desprès dels més de dos-cents anys de la seva independència la seva bandera, també estelada i barrada- encara que no sigui quadribarrada, doncs és seti barrada, perquè ningú és perfecte – va passar dels 13 estels fins a arribar a les 50 dels Estats actuals, 48 continentals i Washington DC. 
Però nosaltres, som nosaltres i a part de no barallar-nos tant, cosa que ens agrada a casa nostra, els hi hem de copiar les coses bones – com fan molts d'altres, millora'ls si cal. Però torno a repetir , si ells “ els pares de la Independència dels Estats Units d’Amèrica “, amb una guerra civil (de 1775 al 1781) que durà més de sis anys i un parell més fins al seu final firmat a París, entremig ho aconseguiren amb un munt de lluites internes i punyalades teòriques personals de tot tipus i encara més. Perquè segurament allí, tot era molt més complicat i les diferències que se salvaren eren molt més grans que les nostres, - malgrat que ara no ens hi fixem, perquè políticament sembla el país dels dolents, i només ens interessa el seu consumisme i el Show Bussines-. Tot així varen aconseguir una Declaració d’Independència (del 1776), al Final de la Guerra d’Independència dels Estats Units que és quan va ser reconeguda aquesta Independència (amb el Tractat de París del 1783). l'anomenada Convenció de Filadèlfia va fer l'aprovació d'una Constitució dels Estats Units (del 1787) Ratificant-la l'any següent llavors ja com Estats integrants d'una sola República. Des de la Declaració a la Constitució varen passar 11 anys i en aquest temps hi varen incloure Drets varis, entre d'altres els humans - a la seva manera- , recordem que això es va fer fa uns 240 anys. 

I per això si aquells homes ho varen fer fa prop de 240 anys, perquè no nosaltres...Ara que ho tenim a tocar ens barallem dia si dia també.
...i hom n'anirà parlant, anant cap a la independència..., i ARA SÍ..., esperem !!!.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada