dijous, 1 de gener del 2015

VilaWeb fa vint anys el 2015

BON NADAL I QUE AQUEST 2015 SIA L'ANY DE LA INDEPENDÈNCIA

Dimecres  31.12.2014  19:19

VilaWeb fa vint anys el 2015

El diari es va posar en marxa el 15 de maig de 1995 i és avui el digital degà d'Europa

VilawebAquest 2015 es compliran vint anys de la posada en marxa de VilaWeb. Va ser el 15 de maig del 1995, amb el nom de La Infopista, que seria canviat poc després (aquesta és una còpia de la primera pàgina). En aquests vint anys VilaWeb ha anat marcant l'evolució del periodisme digital als Països Catalans i s'ha convertit en el digital degà d'Europa, ja que els pocs que havien nascut abans han deixat d'existir. VilaWeb celebrarà aquest aniversari amb tot d'activitats al llarg de l'any, que volen reflexionar sobre les transformacions del país i del periodisme en aquest temps.
VilaWeb va néixer de la mà de Vicent Partal, Assumpció Maresma i Joan Subirats a partir de l'experiència de periodisme online que havien iniciat a la revista El Temps durant el 1994, quan Maresma n'era la directora.
Sense referències periodístiques contemporànies VilaWeb es va orientar primer com un director de recursos a la xarxa de tots els Països Catalans per començar ben aviat a fer notícies, de primer diàries i ara ja com un servei permanen les 24 hores del dia, sempre en català i des de fa un any també amb la seva edició global en llengua anglesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada