dimarts, 13 de gener del 2015

Cervera «tuneja» els seus símbols per adaptar-los a la història

Cervera «tuneja» els seus símbols per adaptar-los a la història

El consistori canvia el cromatisme de l'escut i la forma de la bandera

| ND 13/01/2015 a les 11:42h
Actual escut de Cervera

L'actual escut de Cervera té els dies comptats. La Paeria ha posat a informació pública durant un mes els canvis en l'escut i la bandera que l'associació Seny Major va proposar en base a un informe que l'historiador Josep Maria Llobet Portella. Els símbols que s'estan utilitzant actualment, es diu en l'estudi, no corresponen amb els originals, que tenien un cromatisme diferent.

L'any 1988, la Paeria de Cervera va aprovar un nou escut, que no s'adequava amb els símbols històrics de la vila segons l'heraldista Armand de Fluvià, que explicava aquest error en base a que el consistori havia pres com a referència l'escut d'armes dels Cervera, un llinatge de barons que també tenia el mateix escut que la vila, però amb diferents colors.
 
El cérvol de l'escut tindrà aquests colors

L'escut actual de Cervera està dividit en quatre parts, dues senyeres i dos requadres amb fons platejat (camper d'argent en nomenclatura heràldica) i cérvols vermells (o de gules). Són en aquests darrers espais que es veurà el canvi. Els animals de l'escut canviaran de color, i seran daurats, mentre que el fons passarà de platejat a vermell.

Pel que fa a la bandera, es proposa que els colors siguin els mateixos que els de l'escut i que la forma sigui en forma d'aspa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada