dimecres, 7 de gener del 2015

Barcelona s'integra en l'embrió de la Hisenda catalana

07/01/2015
procés

Barcelona s'integra en l'embrió de la Hisenda catalana

Xavier Trias signa avui el conveni perquè la ciutat formi part de la xarxa de Tributs de Catalunya

Bernat Vilaró
El Singular
El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà avui la signatura del conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l'Ajuntament de Barcelona que permetrà que el consistori s'integri a la xarxa de Tributs de Catalunya, considerada l'embrió d'una Hisenda catalana.

L'acord comportarà que el consistori s'adhereixi al sistema integrat d'oficines d'atenció al contribuent desplegat a Catalunya, on els ciutadans poden realitzar tràmits sobre tributs d'àmbit local i gestionats per l'ATC, i que va impulsar l'any passat amb la participació de la Generalitat i les quatre diputacions catalanes.

L'alcalde de la ciutat comtal, Xavier Trias, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, signaran el conveni en un acte a partir de les 13:00 hores a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat.

Desconnexió

Tal i com ja va avançar ElSingular a mitjans de desembre, el govern català preveu una primera desconnexió amb l'administració espanyola a la primavera del 2015. L'Agència Estatal d'Administració Tributària deixarà de fer la recaptació dels deutes dels impostos que gestiona la Generalitat i se n'encarregaran les diputacions, que ja fan proves pilot per poder assumir aquesta nova funció.
Xavier Trias i Artur Mas
Xavier Trias i Artur Mas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada