dijous, 15 de gener del 2015

Cristina Puig, acomiadada de TVE

14/01/2015
TVE

Cristina Puig, acomiadada de TVE

La periodista Cristina Puig
La periodista Cristina Puig (RTVE)

La substituirà al capdavant de 'El debat de la 1' Oriol Nolis, el presentador del 'Telediario' cessat després del 9-N

Xavier Lladó
El Singular
La periodista i presentadora de 'El debat de La 1', Cristina Puig, ha estat acomiadada. Ja no presentarà el programa d'aquesta setmana, que quedarà en mans del director del format, Esteve Crespo, i també ha estat apartada de 'Gent de paraula', l'altre espai que conduïa fins ara, segons fonts de l'ARA.

De la seva sortida, TVE ha argumentat que quan se la va fitxar, l'estiu del 2009, va ser per presentar '59 segons', format del qual és hereu 'El debat de La 1', i que la seva presència al capdavant de 'Gent de paraula' era un "a més a més".

Anteriorment Puig havia estat col·laboradora del magazine de tarda de TV3 'El club', on -a més- va ser la segona presentadora. En una trajectòria a la ràdio i la televisió, va treballar a Catalunya Ràdio, BTV i Rac1, entre altres mitjans de comunicació.

El periodista Oriol Nolis subtituirà Puig al capdavant de 'El debat de La 1' a partir de la setmana vinent. El programa és un espai d'actualitat que el primer canal de televisió espanyola emet, en desconnexió per a Catalunya, cada dijous a la mitjanit.

El nomenament de Nolis, que li ha estat comunicat aquesta mateixa setmana, arriba pràcticament dos mesos després de la seva destitució com a presentador del 'Telediario' dels caps de setmana, en un cas que va aixecar molta polèmica tan dins com fora de televisió pública, ja que arribava pocs dies després del nomenament de José Antonio Álvarez Gundín com a cap d'informatius i quan encara no feia ni dues setmanes del 9-N. La informació que es va oferir de la consulta en el 'Telediario' d'aquell dia no va ser ben vista per la direcció de TVE i es va assenyalar com a causa del cessament del presentador.

Nolis, de 36 anys, ja havia presentat, durant la temporada 2013-2014, 'El debate de La 1', la versió en castellà i per a tot Espanya del mateix format. El periodista està vinculat a TVE des de fa 10 anys, i fins al 2010 havia treballat al centre de producció de Sant Cugat. Fonts de la cadena expliquen que, aprofitant el seu retorn, "se li ha volgut donar l'oportunitat" de conduir aquest espai, que a partir d'ara inclourà algunes novetats en el format.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada