dilluns, 12 de gener del 2015

On trobar la gasolina més barata de Catalunya?

On trobar la gasolina més barata de Catalunya?

El preu de la gasolina 95 frega ja l'euro en les estacions de servei més barates. La diferència entre gasolineres puja a 10 euros per dipòsit


La caiguda del preu del petroli s'està començat a traduir en rebaixes importants dels preus dels carburants a les estacions de servei a peu de carrer. Però tot i que la davallada ha estat dràstica en la pràctica totalitat de les gasolineres, la diferència entre les més cares i les més barates pot pujar a gairebé 10 euros per a un dipòsit de 50 litres de gasoil. El ministeri d'Indústria té un cercador actualitzat cada hora amb els preus dels carburants a la majoria d'estacions de servei de l'Estat, que permet buscar sobre un mapa quines són les més barates. 
A tot Catalunya, en el moment de redactar aquest article, la gasolina més barata es troba a una estació de servei Galp de l'Hospitalet de Llobregat, a la carretera del Mig, 36-38, i que ven la gasolina 95 a 1,047 euros el litre, i el gasoil A a 0,949 euros.
Però, en general, les gasolineres relacionades amb les marques de distribució són les que més establiments 'colen' a la llista dels més barats. El grup alimentari de Guissona Bonàrea, per exemple, té 14 benzineres en la llista de les 20 amb la gasolina 95 més barata de la demarcació de Lleida (el cercador només separa per províncies i municipis), tot i que aquesta llista l'encapçala la gasolinera Red Ahorro de Soses, amb la gasolina a 1,059 euros el litre.
Mentrestant, a la demarcació de Girona, és un altre grup de distribució, Bonpreu, el que acapara més posicions en la llista de les gasolineres més barates, amb la seva firma EsclatOil, amb 11 de les 20 gasolineres amb el dièsel més barat de la província. Tot i així, la més barata de la demarcació és una àrea de servei de Bonàrea a Arbúcies, que ven el gasoil a 0982 euros el litre.
A Barcelona, més enllà de la gasolinera Galp de l'Hospitalet, destaca un altre gegant de la distribució amb la gasolina barata: Alcampo, la filial a Espanya del grup francès Auchan, que té, a l'estació de servei de Sant Boi de Llobregat, el dièsel a 0,969 euros el litre i la gasolina 95 a 1,049 euros, entre les més barates de tota la demarcació.

Per últim, a la demarcació de Tarragona, cal anar a Alcover per trobar els carburants més barats. L'estació de serveu Alcover al quilòmetre 19,5 de la C-14 ven la gasolina 95 a 1,058 euros, mentre que el Simon Grup de l'Avinguda de Reus, a la mateixa població, ven el dièsel a 0,969 euros el litre, sempre segons les dades del ministeri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada