dimarts, 13 de gener del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (15). - Ara és l'hora…!!!, o No. Després de seixanta dies del nou 9N, i les negociacions Mas-Junqueras un verdader l'espectacle, mostren que els seus personalismes son més que el futur de Catalunya.

Articles del Víctor

10 /12.01.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (15).

Ara és l'hora…!!!, o No. Després que han passat més de seixanta dies des del nou 9N i ja som el 2015, i les negociacions Mas-Junqueras són un verdader l'espectacle i estant encantades, on mostren que els importa més els seus personalismes que el futur de Catalunya.
Unes consideracions de traca i mocador , però un xic perplex.
Doncs tenim un país acollonit, emprenyat, esmaperdut i deprimit amb tot això de les lluites i converses sobre les llistes, plebiscitàries, independents,etc.,i tota la parafermàlia. Mentre els unionistes estant més contents que un gos amb un os. Tot això ha esdevingut a més de seixanta dies després del Nou 9N- i que va tot un èxit. I ara pa ssem moments tan difícils com sembla que el nostre país havia de ser així, ja que els egos personals o partidistes passen per davant de tot, i no diguem llocs amb dos galls, o mes en un galliner, amb ideologies o sense que forment part de la nostra vida. I això també passa a Catalunya que és un país petit sovint autodestructiu i caïnita que no estima a la seva gent, siguin els que siguin per moltes bones obres que hagin fet, cosa que no és diferent dels seus avantpassats en cultura. Recordem que en el món romà hi havia de tot i més, el Senat amb Brutus com executor van apunyalar al Cèsar ; l`egolatria de Neró va cremar la ciutat de Roma i Calígula que va fer totes les barrabassades i perversions, polint-se fins i tot al Gall de la Passió i així successivament i això que tots plegats eren romans...com nosaltres.
Si no toquem de peus a terra, malament.
Aquí ens hem d'asserenar i tocar de peus a terra , i fer com em deia fa anys un amic de Bilbao, abertzale, clar!, quan li deia: “...i qui us portarà la independència...?, i em contestà: -“... Que la porti el qui vulgui, la qüestió que la tinguem..., després ja ens espavilarem, però serem nosaltres mateixos...!. Era una època que hom es pensava que ells, els bascos, estaven molt més prop que nosaltres en la consecució de la sobirania i que l'aconseguirien molt abans que Catalunya, però la nostra realitat s'està imposant i gairebé la tenim a tocar, o això esperem, perquè fins ara sembla que hi ha totes les dificultats del món i sembla que ho trencarem tot i del primer al darrer serem la riota de tots, però sobretot dels espanyolistes siguin intel-lectuals o de totes classes i condicions, de dretes, esquerres i de centre. 

I el que em fa més por, és que ens hem passat,i ens passem, moltes setmanes de vodevils, putxinel-lis, comèdia, i que ara és un drama es pot convertir en una tragèdia molt pitjor que grega,i fer el paper d'estrassa.
Dos comentaris adients.
En la transmissió d'aquest diumenge passat 11 de gener del 2015 del partit del Barça- Atlètic de Madrid - que per cert van guanyar els culés per 0-3, amb un gol de cadascun dels tres davanters, després de la setmana de polèmiques i escarafalls de tot tipus - per part de la TDP (La Transmissió d`en Puyal) de Joaquim Maria Puyal a Catalunya Ràdio, els crits d`independència - normals en el camp del Barça i en molts d'altres- en el Camp Nou es varen cridar quan passava 23 minuts de les deu de la nit , llavors quan es van sentir Joaquim Maria Puyal va dir : “Això sembla una Metàfora que els crits d'independència es cridin més tard dels 17,14 minuts...”, suposem que el que es referia en Puyal era per la tardança del partit ERC de Junqueras i el Govern de Generalitat amb el seu President Artur Mas que encara no s'hi han posat d'acord.” 
O el que a comentat avui mateix l`Eva Piquer a El Singular Digital al seu article Alerta amb les paraules del procés, on diu:“ Podria passar que arribéssim a la independència quan la paraula “ independència” ja s'hagués convertit en sinònima d'autonomia”
 
...i hom n'anirà parlant, anant cap a la independència..., i com tothom ja estic cansat d'aquestes lluites personalistes i de galls polítics quan la gent han parlat moltes vegades.
 
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada