Richard Wolff, en una imatge d'arxiu (Foto: Viquipèdia)
Richard D. Wolff és professor emèrit d’Economia de la Universitat de Massachusetts a Amherst, on va fer classes d’economia del 1973 al 2008. Actualment és professor visitant del Programa de Graduats en Afers Internacionals de la New School University, Nova York. També ha estat professor de la Universitat Yale (1967-1969). El 1994 fou professor visitant d’economia a la Universitat de París, I (Sorbona). Richard Wolff, format a les universitats d’elit de Standford, Harvard i Yale, és alhora un marxista als Estats Units d’Amèrica i fundador de Democracy at Work , que impulsa el sistema cooperatiu. VilaWeb l’ha entrevistat perquè ens valorés la situació de la Covid-19 als Estats Units en l’era de Trump.
Com es viu la crisi de la Covid-19 en l’era de Trump?
—Els Estats Units exploten amb positius i morts per Covid-19. Estarem pitjor que Itàlia, Espanya, l’Iran, la Xina. Òbviament, no m’agrada Trump. Però el problema no és Trump. El problema és el sistema, i els presidents anteriors, que alguns eren demòcrates. Ara es parla del drama de tenir hospitals tancats. Sabeu què passa? Que ho han estat durant vint anys. Els tancaven perquè no produïen beneficis. Tan estúpid i infantil com això. Però, amic, aquesta és la ideologia dominant. No és de Trump. És un problema sistèmic. Ara Cuomo, governador de l’estat de Nova York, s’ha fet famós, surt a la televisió i s’enfronta a Trump. El problema és que durant anys ell també ha tancat hospitals. I d’una manera agressiva.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.