dissabte, 2 de juliol del 2016

La veu tranquil·la de 'Nana'

TENSIONS A LES FILES ANTICAPITALISTES

La veu tranquil·la de 'Nana'

El diputat de la CUP Joan Garriga diu que la renovació interna busca una presa de decisions més representatives

La veu tranquil·la de 'Nana'
JULIO CARBÓ
                         
Dissabte, 2 de juliol del 2016 - 10:26 CEST
La CUP viu hores de reorganització. Les tensions internes producte de decisions com ara la investidura d’Artur Mas o el recent debat del pressupost han forçat a repensar-ne el funcionament. La dimissió de sis membres de l’òrbita de Poble Lliure, un dels corrents interns dominants, juntament amb Endavant, han posat el focus mediàtic en una feina soterrada que va començar al mes de febrer. Poble Lliure i Endavant, o com els agrada dir als que prefereixen simplificar, la CUP 'bona' (sobretot independentista) i la CUP 'dolenta' (sobretot revolucionària).
El diputat Joan Garriga, pròxim a Poble Lliure tot i no ser-ne militant, compta en el grup parlamentari amb un ascendent sobre la resta, com Gabriela Serra. No és només una qüestió d’edat. Garriga va ser membre de l’Assemblea de Catalunya, es mullava en plena dictadura per la sobirania catalana. La seva visió de la qüestió cupaire és temperada, pròpia de qui ja ha vist mil coses.
«No ens feia cap por la partició de la CUP», apunta Garriga en conversa amb aquest diari, ja que l’escissió no ha sigut mai un perill real. «Ens temíem la desmobilització, que la gent es cansés i acabés quedant-se a casa».
Segons Garriga, conegut com a 'Nana' al Garraf, les decisions que s’han pres han comptat amb la majoria suficient, però poc àmplia. I això és el que es busca ara: «grans consensos».
«No és cert que Endavant hagi actuat com un corró», apunta Garriga en defensa dels que en principi es podrien considerar els seus antagonistes interns. A l’horitzó es dibuixa la qüestió de confiança a Carles Puigdemont. Un debat parlamentari que pot donar per liquidat el procés. «Com més units anem a la CUP en aquesta qüestió de confiança, més bona resposta donarem. Hem de donar resposta a CDC i ho hem de fer amb una veu única, una sola CUP», és a dir, res de bons i dolents.
Per Garriga, «CDC utilitza el debat intern de la CUP per fer el discurs que no tots som necessaris en el camí cap a la independència», és a dir, es tracta de deixar de banda un partit que, segons el relat dominant, és inestable i poc confiable. «La d’ara és la CDC més allunyada del procés, i com que no hi ha una CUP forta, se n’aprofita», diu el diputat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada