20160720110426.jpg
La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha apuntat aquest dimecres que la seva formació veu amb bons ulls que CDC pugui disposar de grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats per ‘cortesia parlamentària’, i ha recordat que hi ha precedents que apunten en aquesta direcció. En una entrevista a RNE, Levy també ha assegurat que la seva formació ‘no té cap coneixement’ d’on surten els 10 vots de més que els candidats del PP i C’s van rebre a la votació dels vicepresidents del Congrés, però ha apuntat que en tot cas van anar a parar a la candidatura d’Ignacio Prendes (C’s), i no pas a la de Rosa Romero (PP).
A l’entrevista, Levy ha assegurat que a l’hora d’estudiar si una formació pot disposar de grup parlamentari propi ‘cal anar als precedents’ i ha recordat que en legislatures anteriors la Mesa va concedir grup propi a Coalición Canaria malgrat que –com CDC- no complia el requisit d’obtenir almenys el 15% dels vots. ‘Es va poder fer’, ha dit, i en el cas de CDC ‘es parla de dècimes percentuals’.
Pel que fa als 10 vots de més que van rebre els candidats del PP i de C’s a les vicepresidències del Congrés, ha assegurat que ella ‘no sap’ perquè els autors d’aquests vots no reconeixen la seva autoria, però ha apuntat també que el PP ‘no té cap coneixement d’on surten els vots’.
En tot cas ha assegurat que aquestes paperetes van anar a parar a la candidatura del diputat de C’s Ignacio Prendes per ser vicepresident primer, i no a la de Rosa Romero, del PP, per ser vicepresidenta tercera.
En tot cas ha assegurat que malgrat els suports que hagin pogut donar els partits nacionalistes el PP no farà cap concessió en el terreny de la ‘sobirania nacional’.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)