dissabte, 2 de juliol del 2016

Catalunya i l'Europa central estrenyen les relacions esportives

Catalunya i l'Europa central estrenyen les relacions esportives

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, intervé al Fòrum Crans Montana i es reuneix amb representants dels comitès olímpics d'Àustria, Eslovàquia i Eslovènia

| 01/07/2016 a les 16:21h




Reunió de Gerard Figueras amb el comitè olímpic d'Eslovènia Foto: Govern

Catalunya i l'Europa central estranyen relacions esportives en el reconegut Fòrum Crans Montana celebrat a Viena, del 29 de juny a l'1 de juliol. Fundat el 1986 a Suïssa sota la presidència de Jean-Paul Carteron, el fòrum és una organització no governamental que té com a objectiu fomentar la cooperació internacional, el diàleg, el creixement, l'estabilitat, la pau i la seguretat al món.

En la seva 27a edició el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, va ser un dels ponents de la sessió plenària Esport, Governança i Ètica, al Niederösterreich Palace, on va exposar la situació de l'esport a Catalunya i els avantatges de la pràctica esportiva com a eina de cohesió social. A més, també hi van participar la directora del Comitè d'Ètica, Joventut i Esport de la UNESCO, Angela Melo i el president de l'Associació de les Federacions Olímpiques dels Esports d'Estiu, Francesco Ricci.

En el marc del fòrum, Jean-Paul Carteron va traslladar a Figueras la voluntat de celebrar la pròxima edició d'aquest esdeveniment, centrat en la governança, l'ètica i l'esport, a Catalunya. A més, durant la celebració del Fòrum a la capital austríaca, el Secretari General de l'Esport va aprofitar per reunir-se amb Karl Stoss, president del Comitè Olímpic Nacional d'Àustria, i va poder conversar amb Ratko Kovacic, vicepresident del Comitè Paralímpic Europeu.

En el segon dia del viatge, Figueras es va desplaçar a Ljubljana (Eslovènia) per mantenir sengles reunions amb Edvard Kolar, secretari general del Comitè Nacional Olímpic d'Eslovènia, i Janez Kocijancic, fundador d'aquest comitè, mentre que avui ha tancat la visita a l'Europa central a Bratislava (Eslovàquia) amb una trobada amb Jozef Liba, secretari general del Comitè Olímpic Nacional d'Eslovàquia, després de concedir una entrevista a la Ràdio Nacional d'Eslovàquia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada