diumenge, 1 de juny del 2014

L'Atlètic Barceloneta, campió d'Europa de waterpolo

ÈXIT A LES PISCINES PICORNELL

L'Atlètic Barceloneta, campió d'Europa de waterpolo

L'equip mariner derrota amb brillantor el Radnicki a la final (7-6)

És el tercer equip català que aconsegueix el títol, després del Natació Barcelona i el Catalunya

Els jugadors de l'Atlètic Barceloneta reben el trofeu que els acredita com a campions d'Europa de waterpolo, a les piscines Picornell
JOSEP MARIA AROLAS
Els jugadors de l'Atlètic Barceloneta reben el trofeu que els acredita com a campions d'Europa de waterpolo, a les piscines Picornell
EL PERIODICO
JOAN CARLES ARMENGOL / Barcelona
Dissabte, 31 de maig del 2014 - 22.35 h
Han hagut de passar 19 anys perquè un equip de la Lliga espanyola, i català, hagi estat capaç de proclamar-se de nou campió d'Europa de waterpolo. El Club Natació Atlètic Barceloneta ha aconseguit la gesta aquest dissabte, al derrotar amb tot mereixement el campió serbi, el Radnicki, per 7-6 (parcials d'1-2, 2-1, 3-1 i 1-2) a la final disputada a les piscines Picornell de Montjuïc.
Només el Natació Barcelona de Manel Estiarte (1981-1982) i el Natació Catalunya de Jesús Rollán (1994-1995) havien aconseguit la Copa d'Europa, que aquest any, per primera vegada, ha disputat la fase final en el format de final de sis. Això ha obligat l'Atlètic Barceloneta a jugar tres partits seguits, ja que havia quedat tercer en el grup de classificació. Dijous va derrotar el Brescia d'Itàlia (6-4); divendres, el màxim favorit, el campió croat Primoje Rijeka (10-8), i aquest dissabte ha pogut amb el Radnicki en un partit de tremenda igualtat fins als segons finals.
El Barceloneta, que ha marcat en l'últim segon del primer quart i a falta de 10 segons al segon, ha arribat al descans amb 3-3, però en el tercer període ha marxat en el marcador gràcies a l'efectivitat d'Albert Español, i ha agafat un avantatge màxim de dos gols en dues ocasions (4-6 i 5-7). Al darrere, el porter Daniel López Pinedo s'ha consagrat com un dels millors del món gràcies a tres partits seguits estel·lars.
Dos gols d'Español i un de Balazs Sziranyi, Felipe Perrone, Alberto Munárriz, Gonzalo Echenique i Nemanja Ubovic han valgut més que el model de figures que presentava el Radnicki, que ha anotat per mitjà de la seva boia Zlokovic (2), Filip Filpovic (2), Buric i Basés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada