dimecres, 25 de juny del 2014

ERC treu el màxim avantatge a CiU, segons 'El Periódico'

24/06/2014

ERC treu el màxim avantatge a CiU, segons 'El Periódico'

Sense títol

L'enquesta prediu l'entrada de 'Podemos' al Parlament, amb una cambra fragmentada

Lluís Bou
El Singular Digital
ERC guanyaria ara les eleccions catalanes amb 39 diputats i se situaria amb fins a deu escons més que CiU, que es quedaria amb 29-30 representants, segons una enquesta que publica el diari 'El Periódico'. És la distància més gran aconseguida pels republicans.

Segons el sondeig, ERC guanyaria fins a 18 escons (ara en té 21) i els nacionalistes en perdrien una vintena (50). La tercera força política seria Ciutadans, que aconseguiria entre 16 i 17 escons (9).
 
Una dada significativa de l'enquesta és també la irrupció de 'Podemos', que arribaria fins als 10 diputats. El PP n'aconseguiria 13 (19) i el PSC acceleraria la seva caiguda lliure fins als 11-12 representants (20), i quedaria arraconat com a cinquena formació política del Parlament. El superarien ERC, CiU, Ciutadans i el PP.

ICV-EUiA perdria dos o tres diputats (ara 13) per la irrupció de 'Podemos', i la CUP doblaria els seus resultats fins als 6 escons (3).
 
Amb aquests resultats, i sumant 'Podemos' al grup de partits a favor de la consulta, el bloc del dret a decidir sumaria fins a 96 escons (ERC, CiU, ICV-EUiA, Podem i CUP), però amb un Parlament totalment fragmentat  L'enquesta es va fer del 16 al 18 de juny, tres setmanes després de les eleccions europees. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada