divendres, 20 de maig del 2016

La Fira del Llibre de Varsòvia rep amb els braços oberts la literatura catalana

Literatura

La Fira del Llibre de Varsòvia rep amb els braços oberts la literatura catalana

Deu escriptors catalans properament traduïts al polonès o amb traduccions ja al mercat participaran en el certamen

Deu escriptors catalans representaran la literatura catalana a la Fira de Varsòvia

 | 19/05/2016 a les 12:50h
Part de la delegació catalana convidada a la Fira del Llibre de Varsòvia Foto: IRL

Els convidats especials de la Fira del Llibre de Varsòvia (Warsaw Book Fair 2016) són Barcelona i la literatura catalana. La capital polonesa celebra de dijous a diumenge la fira que comptarà amb una delegació d’escriptors catalans formada per Sebastià Alzamora, Blanca Busquets, Jaume Cabré, Jenn Díaz, Rafel Nadal, Marc Pastor, Jordi Puntí, Care Santos, Màrius Serra i Jordi Sierra i Fabra. Aquests autors ja han estat traduïts al polonès o ho estaran en els propers anys.

La participació catalana a la fira consisteix en un estand, un programa professional i una sèrie d’activitats literàries per part dels escriptors. En total, la setena edició tindrà 800 estands provinents de 25 països diferents, normalment passen pel certamen uns 72.000 visitants. La Fira del llibre de Varsòvia s’ha anat consolidant des del 2010 com a punt de trobada de referència entre autors, editors, agències literàries i públic cultural a escala internacional.

Els impulsors de la delegació catalana han estat l’Institut Ramon Llull (IRL), conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Conselleria de Participació i Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears i el FC Barcelona com a partner principal. Amb aquesta unió de forces es pretenen aconseguir noves oportunitats de negoci entre el sector editorial polonès i català per  a la difusió de la literatura catalana a Polònia. També es vol fomentar la traducció dels autors catalans al polonès, especialment dels clàssics.

El programa català a Varsòvia 

El programa català a la Fira del Llibre de Varsòvia contempla presentacions de novetats, diàlegs entre autors i signatures de llibres. Els actes s’emmarquen entre un programa professional i un programa literari. Barcelona com a escenari literari i Barcelona ciutat literària de la UNESCO són alguns dels temes que es tractaran en diversos debats i trobades.

A més, la Fira del Llibre de Varsòvia acollirà una trobada de caràcter professional amb estudiants del seminari de traducció literària de Cracòvia organitzat per l’IRL, i que va celebrar la seva primera fase entre el 21 i el 23 de març a la Universitat Jagelònica de Cracòvia, també ciutat UNESCO de la Literatura. 


Deu escriptors catalans representaran la literatura catalana a la Fira de Varsòvia

Esteve Plantada | 1 comentari
02/05/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada