bon cartell salo
L’homenatge a Francisco Ibáñez, la visita de Frank Miller i l’exposició ‘Vinyetes sobre rodes’, els plats forts del 34è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.  El saló, en un espai de 45.000 metres quadrats de la Fira de Barcelona, va obrir ahir i durarà fins diumenge.
El dibuixant Francisco Ibáñez, que compleix vuitanta anys, ha estat l’autor del cartell d’aquesta edició del saló i hom també li ha dedicat una exposició, en homenatge a la seva llarga trajectòria amb ‘Mortadelo y Filemón’. S’hi destaquen dues exposicions més: ‘Vinyetes sobre rodes’, dedicada a la presència dels vehicles rodats al món del còmic; i ‘Elles tenen superpoders’, dedicada a les superheroïnes. També hi ha una mostra sobre vinyetes de denúncia social que repassa temes com el moviment dels indignats, la corrupció política, l’emigració, el racisme i els desnonaments.
La llista d’autors estrangers que enguany passaran pel certamen és àmplia, i l’encapçala Frank Miller, l’autor que ha revolucionat el món de la vinyeta a tot el món, creador de títols com ara ‘Sin City’ o ‘300’. Miller signarà exemplars de la tercera part de ‘The dark knight’, i demà oferirà una conferència.
A l’envelat d’autors també hi ha referents del còmic actual, com ara Ben Bocquelet, creador de la sèrie d’animació ‘El asombroso mundo de Gumball’, i Marion Fayoll, autora d’un diccionari il·lustrat en què les paraules que comencen amb la mateixa lletra tenen la mateixa forma. També hi haurà Michele Rech, conegut per ‘Zerocalcare’, presentant ‘La profecía del Armadillo’.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)