dijous, 10 de març del 2016

Santi Vidal: "Tant de bo acabem creant una Confederació d'Estats Ibèrics"

Santi Vidal: "Tant de bo acabem creant una Confederació d'Estats Ibèrics"

El portaveu d'ERC al Senat ha participat en unes jornades d'anàlisi sobre el procés català a Madrid amb representants de DL, la CUP i Podemos

Santiago Vidal, a la seu d'ERC
Santiago Vidal, a la seu d'ERC   |   ACN
El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Senat, Santi Vidal, ha assegurat que el procés sobiranista és "irreversible", que Catalunya esdevindrà un nou Estat "més aviat que tard", i que posteriorment s'hi afegiran Euskadi i Galícia. "Tant de bo acabem creant una Confederació d'Estats Ibèrics", ha manifestat Vidal durant la jornada d'anàlisi sobre el procés català que s'ha dut a terme a la Universitat Complutense de Madrid, organitzada per l'ANC, la mateixa universitat i el Diplocat, en què també hi han participat representants de la CUP, DL i Podemos. El PSOE, el PP i C's han declinat participar-hi. 

L'exjutge ha explicat que la base de la Constitució de la futura República catalana hauria de passar per un president i per un cap de govern, per suprimir els indults, per prohibir les majories absolutes, per convertir els drets socials en drets fonamentals, per limitar els mandats i per acabar amb la impunitat davant la corrupció, entre moltes altres coses. De la seva banda, l'exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya Quim Arrufat, ha assenyalat que el futur Estat català no hauria de construir-se a partir de la idea d'Espanya. "No copiarem Espanya", ha dit, remarcant que l'objectiu és fer "una cosa diferent". Arrufat ha criticat l'absència del Partit Popular, de Ciutadans i del Partit Socialista a la jornada: "Són molt iguals, són el règim en estat pur". En aquest sentit, ha considerat que totes tres formacions actuen de manera "autoritària i destructora" i que tracten de "ridiculitzar" les accions que es fan des de Catalunya.
 
Arrufat ha lamentat que Catalunya i les seves institucions no tinguin "ni autonomia legislativa, ni instruments fiscals per redistribuir rendes ni tampoc capacitat financera per abordar les necessitats socials del País". "Som com un Ajuntament", ha assenyalat davant les desenes d'estudiants que han assistit a la taula rodona d'aquesta tarda en el marc de la jornada d'anàlisi sobre el procés català.
Finalment, el representant de Podemos, Raimundo Viejo, ha explicat que la millor sortida a "les posicions enrocades" passa per la celebració d'un referèndum. "La solució democràtica és que els catalans puguin decidir la seva relació amb la resta d'Espanya", ha subratllat.
Per a la diputada de Democràcia i Llibertat al Congrés Míriam Noguera, el procés sobiranista és "un canvi i una oportunitat". "No ens fa por", ha dit Nogueras, que també ha volgut destacar la resposta internacional que, segons ella, s'ha traduït en "més inversió" i en el fet que moltes empreses estan ubicant la seva seu al Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada