dissabte, 5 de març del 2016

S&P situa el 'rating' de Catalunya en revisió per a una possible rebaixa

S&P situa el 'rating' de Catalunya en revisió per a una possible rebaixa

Oficina de l'agència Standard & Poor's.
Oficina de l'agència Standard & Poor's.   |   e.p.
L'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's (S&P) ha situat el 'rating' d'emissor a llarg termini de Catalunya en revisió per a una possible rebaixa (CreditWatch Negative), mentre que ha confirmat el del País Valencià (en BB), rebaixat el d'Aragó en un esglaó (fins a BBB-), situat en 'positiva' la perspectiva de les Illes Balears (BBB-) i confirmat la de les Canàries (BBB+).
 
S&P tenia previst actualitzar aquest divendres la qualificació de Catalunya, actualment situada en 'BB-', però ha anunciat la seva decisió de situar-lo en revisió per a una possible rebaixa (CreditWatch Negative). L'agència ha indicat que donarà a conèixer la seva decisió previsiblement en les pròximes dues setmanes.

L'agència també ha confirmat el 'rating' d'emissor a llarg termini del País Valencià, situat en 'BB' amb perspectiva 'estable', fet pel qual es manté en categoria de grau d'especulació, conegut com a 'bo escombraries'. Ha explicat que la seva decisió respon al deute "extremadament alt" de la comunitat, a més de destacar que disposa d'una capacitat interna "molt baixa" de generar efectiu, per la qual cosa disposa d'una liquiditat inferior a l'adequada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada