dilluns, 7 de març del 2016

Puigdemont manté el calendari: "En 16 mesos començarem a actuar com a Estat independent"

Puigdemont manté el calendari: "En 16 mesos començarem a actuar com a Estat independent"

El president assegura que la situació de bloqueig a Espanya no afecta Catalunya, però considera que és necessària l'"estabilitat"

Puigdemont manté el calendari: "En 16 mesos començarem a actuar com a Estat independent"
ALBERT BERTRAN

EFE / BARCELONA
EL PERIODICO 
Dilluns, 7 de març del 2016 - 10:04 CET
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, manté el calendari marcat al full de ruta i assegura que "d'aquí 16 mesos" Catalunya començarà "a actuar com un Estat independent". Així ho ha manifestat en una entrevista concedida al diari digital 'El Nacional', que s'ha estrenat aquesta nit sota la direcció del periodista José Antich.
Puigdemont afirma que treballarà per declarar la independència de Catalunya, perquè és "l'encàrrec" que té "del Parlament i de les urnes", encara que matisa, com ha fet des que va accedir al càrrec, que el termini pot variar, ja que si arriba abans dels mesos marcats "no passa res, i si és un mes després, tampoc és cap daltabaix".
Segons el president, la situació de bloqueig polític que viu Espanya no afecta el procés d'independència, encara que "sí que afecta el dia a dia de la gestió de les competències autonòmiques".
"Seria lamentable que l'Estat s'aprofités d'aquesta situació de provisionalitat per generar una situació d'ofec a Catalunya, inexplicable i molt injusta", assenyala.

NECESSITAT D'ESTABILITAT A ESPANYA

En referència al procés sobiranista, Puigdemont insisteix que el "full de ruta ja no depèn d'Espanya, hi hagi o no hi hagi un govern estable", encara que es mostra "enormement interessat" perquè s'aconsegueixi aquesta estabilitat ja que Catalunya "té vocació d'estar interrelacionada permanentment amb Espanya".
Pel que fa a una possible reunió amb el president espanyol en funcions, Puigdemont afirma que si Mariano Rajoy li hagués trucat i li hagués demanat una reunió quan va ser nomenat president de la Generalitat, ho hauria acceptat, però que ara no té per què "parlar amb un president en funcions" i "molt probablement aquesta entrevista ja no es produirà".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada