Vinyet Panyella, presidenta del CoNCA.
Vinyet Panyella va arribar a la presidència del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), amb una nova junta, i va començar a treballar-hi el mes de juliol de l’any passat. Al febrer, va presentar al Parlament de Catalunya les línies de treball i prioritats del 2020, però la pandèmia ha fet reconsiderar una part d’aquestes prioritats: n’ha accelerades algunes, com l’estatut de l’artista, i n’ha deixades unes altres en segon pla.
Arran de la crisi del coronavirus, el CoNCA ha posat en funcionament el Canal d’Emergència Cultural, en què atén les consultes dels treballadors de la cultura i dels creadors que ho necessiten. Fins ara, se n’han fetes 143. Totes aquestes consultes i peticions ofereixen una informació remarcable de les necessitats de la gent de la cultura. I el CoNCA ha començat a processar-la per fer un diagnòstic i un balanç dels danys del coronavirus als sectors culturals. Al Canal d’Emergència Cultural també es recullen les mesures i els ajuts de les administracions públiques en l’àmbit de la cultura, un servei que es va actualitzant.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.