El govern del País Valencià i del Principat s’oposen a les províncies com a unitat de desconfinament d’ençà que Pedro Sánchez va anunciar les fases del seu pla de desescalada. Consideren que no és convenient implementar les mesures en clau de província perquè aquestes poden estar formades per zones molt heterogènies. ‘Què té a veure Berga amb Igualada o Barcelona? Per què un veí de Bellver de Cerdanya pot anar a Lleida i no a Puigcerdà?’, es preguntava en una conferència de premsa la portaveu del govern català, Meritxell Budó. Per això ambdós governs demanen que el desconfinament es faci a partir de les regions sanitàries amb les quals es divideix el seu territori i no per províncies.
En el dia que ha començat la fase 0, La Moncloa ha accedit a estudiar la proposta que facin les autonomies. Així doncs, aviat podríem veure com canvia el mapa de desconfinament fins que no es retorni a la normalitat. Llavors un ciutadà d’Amposta ja no s’haurà de guiar per la fase en la que es trobi la província de Tarragona, sinó per la de la seva àrea sanitària, en aquest cas, la de les Terres de l’Ebre. Us expliquem com funciona.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.