dimarts, 28 de novembre del 2017

Quatre mossos, canvis de cotxe i els papers oblidats: així va marxar Puigdemont a Bèlgica

Procés català

Quatre mossos, canvis de cotxe i els papers oblidats: així va marxar Puigdemont a Bèlgica

La policia catalana obre una investigació interna als agents que van ajudar el president de la Generalitat a sortir de l'Estat, segons detalla "eldiario.es"

| 28/11/2017 a les 10:20h

Carles Puigdemont, a Bèlgica | Europa Press
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va marxar a Bèlgica el diumenge 29 d'octubre. Eldiario.es ha tingut accés a diversos detalls del viatge del president de l'executiu català i ha concretat que quatre agents dels Mossos d'Esquadra haurien ajudat Puigdemont a fer el primer tram del trajecte i creuar la frontera amb França.

Com relata aquest diari, el cotxe oficial, un Skoda Octavia, va entrar després de les 12.30 h. a l'urbanització de Sant Julià de Ramis on viu el president amb la seva família. Entra i surt diverses vegades del domicili. Cap a les vuit del vespre es creua amb la dona de Puigdemont, Marcela Topor, que surt amb el seu propi cotxe i torna al cap de poc.





Després, en un punt a dos quilòmetres de l'urbanització, el president fa un canvi de cotxe i puja a un tot terreny. Els responsables de la Divisió d'Afers Interns dels Mossos que ja han obert una investigació arran de la fugida de Puigdemont, consideren que el president hauria sortit de casa amb la seva dona i que després hauria pujat al seu cotxe oficial des d'on va fer el canvi final al tot terreny.

Sigui com sigui, a les onze de la nit d'aquell diumenge, dos dies després de l'aplicació de l'article 155, Puigdemont és a França. Ha creuat per La Jonquera i un imprevist frena el tot terreny de color blanc. S'han descuidat els papers del vehicle i a les 23.20 els hi fan arribar en una estació de servei on hi ha l'empresari i amic personal del president, Josep Maria Matamala.

El viatge de Puigdemont transcendeix l'endemà a primera hora i el cap de l'àrea d'escortes demana comprovar el domicili del president. Topor obre la porta als agents i els diu: "El president està bé però no està a casa".


(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada