dimarts, 7 de novembre del 2017

DE L'EPÍLEG D'UN PROCÉS AL PRÒLEG DE LA REPÚBLICA CATALANA. (1)

Articles del Víctor

26-30.10.17

DE L'EPÍLEG D'UN PROCÉS AL PRÒLEG DE LA REPÚBLICA CATALANA. (1)

Venim de la setmana dels Xocs de Trens (L'article 155 contra la DUI.)

Son les vuit del matí del dilluns 30 d'octubre, el primer de la República Catalana i en teoria no ha passat re. Però la vida continua i el President Puigdemont abans de les vuit ja ha penjat una foto des del Palau de la Generalitat, desitjant-nos BON DIA, i la Presidenta del Parlament Carme Forcadell, ha arribat al Parlament a les 7,48 del matí. Tot el que passi ho posarem al final de l'escrit, per què si no , no acabaríem mai.

El pròleg del Procés.

Tenia un munt escrits referents als dies finals dels quals semblava aquest Procés i els anava canviant a mida del que anava passant, això que veieu és el que va quedar:

El dia que es va passar de la decepció a l'eufòria total. O l'estratègia Puigdemont.

DUI, Eleccions o 155...?

Si alguns encara pensen que fer unes eleccions és una bona cosa, tenien d'haver escoltat aquest matí ( 25.10), a Els Matins de TV3 a l'exministre Garcia- Margallo, quan deia que “es fes el que es fes” l'article 155 s'aplicaria igualment a Catalunya. O sia que la intenció del Govern Central i concretament per Rajoy i Cia, és aprofitant l'evinentessa actual, és enorear completament Catalunya i convertint-la en una Colònia de debò.”

El 26-O.

Aquest tros que heu llegit fins ara, és el que tenia escrit al començament de l'article que ús tenia d'arribar avui ( 25.10.17), i que com veieu l'explicació de l'exministre Garcia- Margallo, no deixava cap dubte de la intenció del Govern Central i que creia que el millor era proclamar la independència i no fer unes eleccions, dins d'una mena d'Estat Policial, sense garanties democràtiques, ja que la intenció era de destrossar-nos igualment.Tota la resta , en vista de l'èxit ho he tret ja que no venia al cas i el panorama havia canviat completament, amb el conseqüent enfado personal, que paral-lelament és trasllada a tota la gent que volíem que s'aixequés la DUI, i es proclamés la REPÚBLICA CATALANA, com ús narrarem a continuació...:

Devien ser passades les 12 del migdia - després d'estar convençut, encara que no me'n fiava gaire, que s'aplicaria la DUI- , que me n'assabento que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha triat fer Eleccions i que avui mateix dissoldrà el parlament i el mateix president compareixerà aviat per a explicar-ho.

Enfadat com un mico - i en calent-, em poso a escriure improperis, per aquest fet, mentre anaven surtin notícies confirmant l'esdeveniment, i la vegada hom augmentava el seu enfado..., ja sabeu que les coses en calent no es poden fer ...”.“Llavors tancà l'ordinador, doncs sinó, cada vegada m'enfadava, em deprimia i m'entristia d'allò més, tenia una sortida, com que podia canviar de registre, vaig passar de tot, ja que no hi veia sortida, i me'n anà cap a Cubelles,-a la ràdio-, pel camí fent un mos i una cervesa, i truco a la meva amiga Enka, per dir-li: “ja veus com està l'ambient...???”, - i més coses que no reprodueixo-, i automàticament , em contesta: “No et preocupis, que això és una estratègia del Puigdemont...”, així mateix, ella ho veia molt clar i jo, ni una mica:”Si Home, sí, ja ho veuràs“.Abans de les cinc arribà a Ràdio Cubelles on gravà quatre programés de música pel meu espai emonenat “A 50 dels 60”,i quedà força relaxat.Torno a Sitges, sense saber re de re, faig temps i veig la gent tota remoguda i fent tota classe de comentaris, i prop de les vuit truco de nou a la meva amiga Enka, per dir-li: “Com va la cosa...???, contestant-me: “Ja t'ho deia jo que era una l'estratègia de Puigdemont.”, i de cop em passà la mala llet, la depressió i la tristesa.”

27-O, Retornar als anys seixanta...o abans!”.

Aquest matí ja ha començat amb un reguitzell d'editorials de Madrid que no auguraben res de bó, i no diguem el discurs de Rajoy que ja posava el carro al davant dels bous. Precisament Cleries ha denunciat a Rajoy al Senat, dient:”...que el seu discurs sona com un “A por ellos”. I Rajoy diu: “estar carregat de raons, per aplicar el 155, perquè no hi ha cap altre remei possible”. Per altra banda l'agència France Presse va publicar que les mesures que es preveuen del govern espanyol sobre Catalunya “són draconianes”. I que hi haurà: “ La Destitució de l'executiu independentista, la tutela de la policia, del Parlament i dels mitjans de comunicació públics per un període que podria arribar a sis mesos, abans de les eleccions regionals del 2018”.

27-O,“Constituïm la República Catalana com a Estat independent i sobirà”; la proposta de resolució de JxSí i la CUP.

Proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP

Constituïm la República Catalana com a Estat independent i sobirà". Aquest és el preàmbul de la proposta de resolució que han registrat Junts pel Sí i la CUP aquest matí.

I va arribar el dia 27 d'octubre (27-O), com aquell que no vol la cosa, després d'uns dies d'anar com una Muntanya Russa, que ens han fet posar a tots els nervis de punta, tant els d'un costat com els de l'altre. Sí, devien ser dos quarts de quatre, menys tres minuts ( les 15,27) de la tarda, quan es va acabar la votació al Parlament de Catalunya, que proclamava la República Catalana, la sisena sembla.

I a més surt don Mariano, i diu que com que ell és l'amo de “ Cortijo” i per collons té la paella pel mànec, el pròxim dia -per cert laborable- del 21 de desembre es faran unes eleccions “ lliures i proporcionals “, per descomptat, i així es solucionarà el problema de Catalunya. Crec, que fer unes eleccions d'aquesta manera, és anar a votar amb les mans lligades al darrera i una pistola amenaçant-he si no ho fas bé i votes el que volen ells.

Fins aquí el que vaig escriure en aquests dies tan convulsos que em viscut, i que seguirà i molt.

Tot i així, Visca la República Catalana,encara que sia el pròleg.

Continuarà...

Víctor Lluelles i Cardona

....................
NOTA:
Feia molt temps que no penjava els meus articles als meus  BLOCS, - aproximadament uns nou mesos- , això que cada setmana n'escric uns quants per altres llocs, A partir d'ara els aniré posant, espero que en gaudiu encara que alguns ja siguin mirades i opinions retrospectives. Progressivament hi posarem fotografies.
Mercès per la paciència.
07.11.17
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada