divendres, 6 de març del 2015

Raül Romeva, relleu de Carme Forcadell?

06/03/2015
independència

Raül Romeva, relleu de Carme Forcadell?

Raül Romeva
Raül Romeva, eurodiputat d'ICV.

L'exeurodiputat d'ICV prefereix "treballar per l'independentisme" des de la societat civil i no des d'un partit polític

Bernat Vilaró
El Singular
Des que l'actual presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va confirmar a ElSingular que aquest maig deixaria el seu càrrec, són molts els rumors i hipòtesi que corren dins els sectors de l'entitat independentista sobre qui podria substituir Forcadell. L'últim nom que ha sonat és el de l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva, que va estripar el carnet del partit ecosocialista fa només uns dies.

Segons informa avui 'El Punt Avui', Romeva s'ha pres un període de descans i reflexió després d'anunciar que deixa ICV, i dimarts va alimentar aquesta hipòtesi de presentar una possible candidatura a presidir l'ANC, quan va descartar anar a cap llista de partit en les pròximes cites electorals, perquè preferia treballar per l'independentisme "en espais compartits amb altres grups".

Un president de fora?

Tal i com explica 'El Punt Avui', la responsabilitat per trobar el relleu es deixarà a partir d'ara de manera creixent en la cinquantena d'integrants que sí que poden repetir al secretariat, si bé s'admet que entre ells no hi ha el perfil ideal -tot i que "de persones vàlides n'hi hauria", asseguraven d'altres– ni s'ha proposat ningú de manera clara. Així, es considera bàsic que aquest nucli continuï, però el nou president podria venir de fora.

Altres noms

En els últims mesos, els encara dirigents han sondejat diversos noms propers sobre la possibilitat d'agafar-ne les regnes, com ara Miquel Strubell o Miquel Sellarès, que ja van ser uns dels impulsors de l'ANC i que ara prefereixen deixar pas a gent jove, o el director d'El Born Centre Cultural, Quim Torra, que també ho ha declinat.

També s'ha descartat el jutge Santiago Vidal, que ha deixat clar que encaminarà el seu futur immediat cap a la política activa, un fet totalment incompatible amb tenir cap càrrec a l'ANC. El termini per a presentar candidatures a la presidència de l'ANC acaba a mitjans d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada