dilluns, 30 de març del 2015

Dificultats de l’ANC en el relleu de Carme Forcadell

30/03/2015
Plebiscitàries

Dificultats de l’ANC en el relleu de Carme Forcadell

Carme Forcadell
Carme Forcadell | ANC

Els equilibris basculen entre els partidaris de promoure una nova direcció de perfil més progressista i els favorables a recuperar la llista unitària, segons l’ARA

Nerea Rodríguez
El Singular
L’ANC té dificultats i està encallada en la successió de Carme Forcadell al capdavant de l’entitat sobiranista, que s’ha de produir el proper mes de maig. Segons publica l’ARA, aquest fet s’estaria convertint en “un autèntic maldecap successori que fa setmanes que ocupa destacats dirigents de l’entitat, fins ara amb poc èxit”. Assegura també el diari, que els equilibris basculen ara entre els partidaris de promoure una nova direcció de perfil més progressista amb l’objectiu d’eixamplar la base social independentista de cara al 27-S -Forcadell i el seu entorn- i els favorables a un secretariat clarament decantat a recuperar la idea de la llista unitària sobiranista -l’entorn del vicepresident, Jaume Marfany, i el coordinador d’incidència política, Pere Pugès-.

Alhora, revela l’ARA que la cúpula de l’ANC ha sondejat en les darreres setmanes diferents persones com a successores de Forcadell. Entre aquestes hi ha el professor d’Història Moderna de la UB i exdirector del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro. D’altra banda, fins ara han declinat la invitació a postular-se per a la presidència l’editor, director del Centre Cultural del Born i vicepresident d’Òmnium Cultural, Quim Torra; l’historiador i un dels fundadors de l’entitat Miquel Strubell, i l’exeurodiputat d’ICV Raül Romeva, que ha deixat la militància fa poc.

L’entorn de Pugès i Marfany assegura, segons el mateix diari, que té un nom pràcticament lligat, si bé no volen donar pistes. “Ens hi juguem massa per jugar amb això”, diuen. La seva prioritat és, ara com ara, que la nova direcció promogui per al 27-S dues llistes sobiranistes: una a l’entorn de Mas amb, com a mínim, CDC, ERC i MES, i una altra entorn de la CUP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada