divendres, 6 de març del 2015

La fira de mòbils deixa 450 milions en l'economia local

La fira de mòbils deixa 450 milions en l'economia local

Més de 93.000 assistents, 3.000 més dels previstos, van al congrés.L'aeroport registra el 37% més de vols privats, i FGC, el 14% més de viatgers

EL PERIODICO
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA
Divendres, 6 de març del 2015
Un assistent de la fira de mòbils prova un terminal en un estand.
Després de quatre dies (més un) de presentacions multitudinàries, conferències de representants de la indústria, reunions, gastronomia local i cues per agafar taxis, el Mobile World Congress (MWC) va tancar ahir la seva desena edició a Barcelona amb un nou rècord de visitants: més de 93.000 registrats de 200 països diferents, fet que representa un increment del 9,4% respecte dels 85.000 visitants de l'any ­passat.
La xifra aconseguida també supera les previsions de l'organitzadora de la cita, la GSMA (una associació que agrupa les principals operadores de telecomunicacions del món), que havia calculat que aquest any anirien a la fira de mobilitat més gran del món al voltant de 90.000 persones. A causa de l'increment dels visitants, també augmentarà el retorn econòmic a la ciutat: dels 436 milions d'euros que la GSMA havia calculat, a més de 450 milions.
«Així com celebrem el 10è aniversari de l'MWC a Barcelona, estem satisfets pel rècord que hem batut aquest any», va destacar el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. «Ha sigut una exposició enorme i emocionant, amb molts anuncis i llançaments de dispositius, debats sobre el futur de la indústria i demostracions de productes i serveis innovadors que els clients estan disfrutant ara i que experimentaran en el futur», va afegir. Mentrestant, el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, va qualificar d'«extraordinària» l'edició, i va dir que Barcelona ha sigut «l'epicentre de la innovació de tota la tecnologia mòbil que està transformant el món».

COBERTURA INTERNACIONAL

La fira, per a professionals de la indústria (el preu de les entrades va dels 749 als 4.999 euros, sense IVA), ha ocupat els gairebé 100.000 metres quadrats del recinte de Gran Via, amb uns 2.000 expositors, entre ells les firmes referents del sector (Samsung, Huawei, LG, Sony...). Dels 93.000 assistents, més de 3.800 eren periodistes de mitjans internacionals i analistes de la indústria.
Aproximadament el 52% d'assistents d'aquest any eren alts càrrecs directius d'empreses, incloent-hi més de 5.000 consellers delegats. Un 18% dels assistents a aquesta edició del 2015 eren dones. Entre els convidats estrella d'aquest any hi havia el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg; el president de la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) dels Estats Units, Tom Wheeler, i el màxim responsable d'Android, Sundar Pichai.
La GSMA també va destacar que un altre rècord que ha batut l'MWC és el del programa ministerial, després d'arribar a les 161 delegacions que representaven 136 països i 25 organitzacions, incloent-hi 69 ministres i 76 responsables d'autoritats regulatòries nacionals.
Un altre dels rècords que ha batut la present edició ha sigut el del transport públic. Segons va informar ahir Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), durant els quatre dies que ha durat l'MWC es van registrar un total de 222.200 validacions entre les estacions de plaça d'Espanya i Europa / Fira, fet que suposa un increment de més de 143.500 viatgers (el 182%) respecte dels mateixos dies d'una setmana normal.

TRANSPORT

Aquestes 143.500 validacions extra que van assistir al congrés suposen, al mateix temps, augmentar un 13,5% el nombre de visitants de l'MWC que van usar els FGC respecte de l'edició anterior (126.400). El dia que més usuaris va registrar la línia va ser dimarts, amb 61.700 usuaris, el 218% més que els 19.400 d'un dimarts habitual. FGC havia duplicat el nombre de trens i vagons per poder donar resposta a la demanda de transport.
Les xifres d'una altra infraestructura estratègica també denoten l'increment d'alts càrrecs directius que han assistit a la fira. Segons l'aeroport de Barcelona-el Prat, durant l'MWC s'han operat 381 vols privats, fet que suposa un increment del 139% respecte a una setmana habitual del passat mes de febrer, i també un creixement del 37% respecte dels vols del mateix tipus de l'any passat (278).
Durant els quatre dies de l'MWC, el trànsit d'entrada pels diferents accessos al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona va ser de 185.596 vehicles, un 78,88% més del que és habitual i una xifra superior a la de l'edició del 2014.
També ahir, els diferents cossos policials van informar que un total de 14 persones han sigut detingudes per la seva presumpta relació en delictes o faltes, la majoria furts, comesos durant l'MWC. Són tres més que en l'última edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada