dimarts, 20 de setembre del 2016

La Sagrada Família comença a pujar les cinc torres centrals

NOU 'SKYLINE'

La Sagrada Família comença a pujar les cinc torres centrals

El 2017, quan es vegi l'esquelet de les sis torres centrals, el temple de Gaudí serà l'edifici més alt de tot Barcelona

El vídeo informatiu que explica com es comencen a construir aquest any les torres centrals.

Dilluns, 19 de setembre del 2016 - 20:01 CEST
Aquest any és significatiu en l'avanç de les obres de la Sagrada Família perquè comença la construcció de les cinc torres centrals que envolten la de Jesucrist, que es va començar a edificar l'any passat. Segons Jordi Faulí, arquitecte director de la basílica, és el repte més important a què s'enfronta el seu equip en els pròxims quatres anys.
El 2017 els canvis ja seran visibles i Barcelona tindrà un nou 'skyline', ja que el temple dissenyat per Antoni Gaudí serà, amb els seus 172,5 metres, el més alt de Barcelona, seguit de l'Hotel Arts i la torre Mapfre, que fan 154 metres d'altura. Només la muntanya de Montjuïc el superarà en altura, perquè, com deia Gaudí, "l'obra de l'home no ha de ser superior a l'obra de Déu".
L'edificació de la torre de Jesucrist es va iniciar l'any passat, i ara comença la torre de María, i la dels quatre evangelistes, que estaran acabades en quatre anys. La previsió és el 2020, encara que abans els visitants ja percebran l'espectacularitat de l'obra. I la finalització dels pinacles s'allargarà uns tres anys.
Amb motiu de les jornades de portes obertes convocades per al cap de setmana vinent, la Sagrada Família ha penjat al seu compte de Youtube un espectacular vídeo amb imatges en 3D en què es desvela el sistema de construcció adaptat pel seu equip d'arquitectes per aixecar les torres amb més rapidesa, seguretat i resistència. En el reportatge es mostra com quedaran les sis torres centrals del temple, que preveu estar acabat el 2026. Per construir-les, han utilitzat un moderníssim sistema basat en panells de cinc per cinc metres, encara que també hi ha altres mesures. "Estem treballant amb gran il·lusió per construir amb qualitat i bellesa", destaca Faulí.
Ja no queda ni una entrada de les 30.000 de lliure accés per visitar el temple durant els dies 23, 24 i 25 dins del programa de les festes de la Mercè. Via internet, aquest dilluns al matí s'han esgotat en 40 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada