dimarts, 27 de setembre del 2016

El Congrés sobre Gaudí assegura haver trobat una obra inèdita de l'arquitecte a Gràcia

PATRIMONI MODERNISTA

El Congrés sobre Gaudí assegura haver trobat una obra inèdita de l'arquitecte a Gràcia

L'investigador Josep Maria Tarragona presentarà a l'octubre aquesta troballa religiosa

La cita internacional també mostrarà fotografies desconegudes del geni


El Congrés sobre Gaudí assegura haver trobat una obra inèdita de l'arquitecte a Gràcia

CRISTINA SAVALL / BARCELONA
Dilluns, 26 de setembre del 2016 - 20:53 CEST
El segon Congrés Mundial sobre Gaudí desvelarà a Barcelona el 5 d’octubre una petita obra religiosa, fins ara desconeguda, de l’arquitecte de la Sagrada Família, segons va afirmar ahir la Universitat de Barcelona (UB), a través d’un comunicat en què també s’anuncia la troballa de fotos desconegudes del geni, com una en què apareix caminant per la Rambla quan era un jove estudiant, i una altra d’un jardí desaparegut al parc Güell, captada el 1915.


L’obra inèdita, que es troba a Gràcia, serà presentada en una ponència a càrrec de Josep Maria Tarragona, autor de diverses biografies dedicades a Antoni Gaudí. «És una obra religiosa, però no n’avançarem el parador fins al dia en què comenci el congrés», assegura Pere Jordi Figuero-
la, cofundador del The Research Gaudí Institute (TRGI), que organitza aquesta trobada internacional juntament amb la UB.
El parc Güell i la torre Bellesguard són els temes principals d’aquest congrés, que va celebrar la primera edició el 2014 amb la presència de 300 experts en Gaudí. Aquest any hi participaran com a ponents Jordi Bonet Armengol, l’arquitecte que va dirigir les obres de la basílica de la Sagrada Família des del 1985 fins al 2012; Berthold Burkhardt, professor emèrit i director de l’Institut d’Enginyeria Estructural de la Universitat Tècnica de Braunschweig; Lourdes Cirlot, catedràtica en Història de l’Art a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, i l’arquitecta Benedetta Tagliabue, entre altres especialistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada