divendres, 8 d’abril del 2016

Les Illes i el País Valencià se sumen a la rebel·lió catalana contra Montoro

dèficit públic

Les Illes i el País Valencià se sumen a la rebel·lió catalana contra Montoro

Els tres territoris dels Països Catalans es neguen a fer més retallades

La presidenta Francina Armengol qualifica la decisió d'Hisenda d'"impresentable"

"Cal una resposta conjunta", assegura el president Ximo Puig

Puigdemont acusa Montoro de posar en risc la lluita contra la pobresa

Junqueras respon l'ultimàtum de Montoro: «No farem cap més retallada»

| 08/04/2016 a les 11:15

Oriol Junqueras, aquest dijous al Parlament | EFE
Les Illes Balears i el País Valencià s'han sumat a la rebel·lió de Catalunya contra Montoro pel dèficit. Els governs dels tres territoris dels Països Catalans es neguen a fer més retallades després de la carta del Ministeri espanyol d'Hisenda en el qual els instava a presentar mesures en quinze dies per complir l'objectiu marcat pel 2015.

Després que ahir Junqueras desafiés Montoro a "venir a tancar hospitals", avui la presidenta de les Illes, Francina Armengol, ha qualificat en declaracions a Catalunya Ràdio la decisió de "d'impresentable i inassumible". Tampoc no té intenció d'assumir noves retallades el president del País Valencià, Ximo Puig, que ha reclamat una resposta conjunta perquè la situació no és conjuntural sinó estructural.

Curiosament ahir el ministre Cristóbal Montoro va anunciar la creació d'un grup d'experts per abordar la reforma del sistema de finançament, dos anys després de quan s'hauria d'haver fet. La decisió també va coincidir amb les dures crítiques de l''Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIRef) que va exculpar a les comunitats de la desviació de 10.000 milions d'euros en l'incompliment de l'objectiu de dèficit.

Junqueras: "No farem cap més retallada"

“No farem cap més retallada afegida per molts requeriments que faci el Ministeri d’Hisenda”, ha assegurat amb contundència ahir Oriol Junqueras. “No tancarem cap hospital ni cap escola. No ho farem. Defensarem els serveis bàsics, els instituts, les universitats, les lleis de dependència”, va asseverar el vicepresident en roda de premsa després de reunir-se amb Carles Puigdemont.

El president de la Generalitat, en el marc de la cloenda del congrés de la UGT, ha explicat que ha trucat els presidents de les comunitats afectades per anunciar que "Catalunya estarà al costat dels ciutadans d'aquestes comunitats, perquè el conflicte el tenim amb el govern espanyol, no amb les persones".

Junqueras respon l'ultimàtum de Montoro: «No farem cap més retallada»

20 comentaris

07/04/2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada