diumenge, 30 d’agost del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (34). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, i avui 24 d’agost manquen 34 dies pel 27S. Qui dies passa anys empeny.

Articles del Víctor 
19.08/24.08.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (34). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, i avui 24 d’agost manquen 34 dies pel 27S. Qui dies passa anys empeny.
Recordances: Sant Magí i el seu Barri a Cervera.
 Avui 19 d'agost, quan començo a fer apunts per aquest article, és Sant Magí de la Brufaganya (la Conca de Barberà).Patró de Tarragona, i recordo al meu pare en Magí Lluelles i Vall i el seu sant. - i que estaria molt content de veure com l'ànima del país, que malgrat milers d'entrebancs no ha defallit ni mica, ans al contrari que hi ha reeixit amb força i ara és quan anem en direcció d'esdevenir una nació lliure -. També recordo el Barri de Sant Magí de Cervera- doncs aquest sant tarragoní, també és una mena de patrò “petit“de la capital segarrenca-, recordo aquest Barri amb les seves ballarugues, l'alegria de Festa dels veíns, amb la petita església arranjada com una joia amb molta aulor d'espigol, la Cova automàtica d'en Maginet, honorant el miracle de Sant Magí a la Brufaganya, on cada any la bona fe cooperativista de la gent de Cervera, va a cercar l'aigua a la font d'on brolla aigua, diuen, des de fa prop de dos mil anys degut al cop de gaiato que hi va donar el sant-anacoreta - hom s'imagina que el nom de gaiato se li dóna al garrot per qué està a prop del riu Gaia -, i que després es fa un repartiment de l'aigua “miraculosa” que carregada amb corrua de ruquets guarnits, precedits per un figurant abillat de Sant Magí, i es repartia - i suposo que es reparteix - amb sellons (càntirs) de vidre, llauna o de ceràmica als cerverins i forans que la volen tastar i gaudir-ne. Una festa ,que es té de dir tot, va ser potenciada i protegida durant molts anys, ara no ho se, per una Associació d'Amics de Sant Magí i suposo amb la col-laboració, com sempre, del veïnat del Barri.
...........
Permeteu-me la meva sortida de guió, una mica llarga, però aquesta recordança m'ha anat bé per posar un punt a part i no fer per un dia tan densa aquesta sèrie que esdevé un monogràfic.
Tornem a l'Anem cap a..., que és el que toca...

Parlem d'inscripcions i quelcom mes. .

El dematí d'aquest dilluns 24 d'agost segons que ha informat l’ANC la Via Lliure de l'Onze de Setembre d'enguany ja superava els 220.000 inscrits, doncs, en una setmana s'hi han apuntat més de 100.000 participants, així fa que el ritme d’inscripcions sia similar a les mateixes dates de l'any passat que els apuntats eren també al voltant de 220.000 persones , encara que per altra banda l'ANC avisa que el ritme d'inscripcions continua sent insuficient per omplir la Meridiana l'11 de Setembre i que no tenim d'abaixar la guàrdia i el seu president , Jordi Sánchez, defensa que per guanyar el 27-S “cal que la Via Lliure sigui un èxit”

 Resulta com que al voltant de les quatre de la tarda d'aquest dilluns 24 d'agost els “candidats” ficticis de la llista Junts pel Sí, ja havien passat del 43000 i a l'equip de campanya se li han desbordat les darreres expectatives, i s'han col·locat un nou repte: ara aconseguir 100.000 “candidats” que els donin suport.

I a causa d'això, en la roda de premsa d'aquest matí, Romeva ha recordat que primer el plantejat 13.500 “candidats”, que foren coberts en 24 hores. Després l'objectiu era superar els 40.900 voluntaris del 9-N, i ara que ara han superat els 43.000 es plantegen l'objectiu dels 100.000 “candidats” i ha afirmat que: La mobilització és extraordinària, massiva, i ho volem recollir”.
I parlant de Junts pel Sí, resulta que TV3, en un programa estiuenc que es diu Junts, inofensiu, i que la gent d'arreu hi envia vídeos de 6 o 7 segons , d'allò més alegre, ha hagut de treure la parauleta, per no ferir, suposo, subsebilitats, per ordre de la Junta Electoral Central, de fet això és el mínim que ens poden fer , en veurem de més grosses, però com diu un amic meu, de moment van passant els dies, i ja sabeu: qui dia...
Gira, il mondo gira nello spazio senza fine...” (2)
Protegir i destruir.

I com dèiem l'altre dia, mentre nosaltres preparem grans coses, a tot el món també en passen de bones i de dolentes, com deia aquell de Gira, il mondo gira...” i ús en posaré uns nous exemples: Mentrestant, durant setmana passada la UNESCO va declarar Valor Universal Excepcional el Conjunt Arqueològic de Tàrraco, ja que "que l'enclavament tarragoní té una significació excepcional que transcendeix els límits nacionals"
 

La ironia de la vida, però,elevada a l'enèsima potencia és que mentre per una banda la UNESCO va declarar Valor Universal la part de l’era romana de Tarragona, aquest cap mateix de setmana segons que informa l’Observatori Sirià de Drets Humans, a Palmira es destruïa pel grup terrorista ISIS el temple de Baal Shamin, un dels més importants de l’antiga ciutat de Siria, unes ruïnes de l’era romana que són Patrimoni Mundial de la UNESCO i que des de la seva ocupació del grup el passat mes de maig amenacen al món amb la seva total destrucció. 
 
Per altra banda quan podríem dir que tanco l'edició de l'article 34 d'aquesta sèrie quan manquen 34 dies pel 27S i és la una de la nit d'aquest dilluns - per mi ho és doncs no he anat a dormir- 24 d'agost els Candidats a la Llista de Junts pel Sí, ja han arribat a 45207, i encara en manquen més de meitat per arribar als 100000.
De tot això i de les coses que passen aquí i arreu del món mundial...hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada