dijous, 20 d’agost del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (33). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, manquen 40 dies per la data del 27S i tot està que bull.

Articles del Víctor 
13.08/17.08.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (33). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, manquen 40 dies per la data del 27S i tot està que bull.
Torno a reempendre un altre dels articles de la sèrie ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...,després que les circumstancies m'han portat ha fer una semaneta de vacances obligatòries i mentals, - que seria llarg d'explicar-. Avui és un 13 d'agost, - quan manquen 44 dies per la data del 27S-, el mateix dia que fa 75 anys (el 13 d'agost de 1940 ) el 123è president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys fou arrestat per la policia militar alemanya, juntament amb la policia francesa de Règim – col-laboracionista - de Vichy i el portaren a la presó de la Santé a París, on fou interrogat i mai més deixat en llibertat fins al seu assassinat pel franquisme el 15 d'octubre del 1940 al castell de Montjuic de Barcelona.
L'article sobre Companys a Libération d' Artur Mas.
Precisament avui mateix,13 d'agost del 2015, el President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas publica un article al diari francès Libération (un diari d'esquerres, fill del maig del 68,- ara de centre esquerre-, fundat per Jean Paul Sartre el 1973. Un dels principals diaris francesos, amb problemes ideológics i econòmics.) amb el títol d'“ Hommage à un défenseur des institutions catalanes” ….. i que al principi diu així: 
 Hommage à un défenseur des institutions catalanes
Artur Mas Prèsident de la Generalitat de Catalogne, 12 août 2015 à 17:06

123e président de la Généralité de Catalogne, Lluís Companys a été fusillé par le régime franquiste, vendu par les Français et les Allemands.

Le 13 août 1940, une unité de la police militaire allemande se déplaça jusqu’au village breton de La Baule-Escoublac. Un agent de la police française accompagnait les officiers de la Wehrmacht. Ils se dirigèrent vers une maison particulière pour arrêter un citoyen catalan qui s’y réfugiait avec sa femme et son fils. Il s’appelait Lluís Companys et il était resté en France, malgré le risque qu’il y courait, afin de ne pas se séparer de son fils Lluís, atteint d’une grave maladie mentale. Lluís Companys fut conduit à Paris, où il fut interrogé ...”

Petita recordança d'un President afusellat.
És per això que ara que estem en plena lluita per obtenir el nostre alliberament nacional, permeteu-me una modesta i petita recordança de l'únic President d'un país que fou afusellat pel sol fet de ser President i els feixistes es pensaven que així matarien l'ànima d'aquest mil-lenari poble que ara a més de surar, hi ha reexit amb força , per no desaparèixer.
Si aviat farà 75 anys (el 15 d'octubre del 1940 ) - i llavors ja hauran passat 18 dies del 27S , i que esperem l'independentisme hi hagi reexit-, quan Lluís Companys i Jover fou afusellat pels feixistes a Barcelona després d'un judici trampós i sumaríssin, i com hi diu a l'article del president Mas: “Lluís Companys va ser el 123è president de la Generalitat de Catalunya i l'únic president democràticament elegit afusellat durant la Segona Guerra Mundial i que “va lluitar i va morir per defensar les institucions catalanes, i no només contra la rebel·lió feixista del general Franco, sinó també contra un govern espanyol poc respectuós amb la identitat i les institucions catalanes ...
 S'està acaba'n de trenar la Llista dels Junts pel SÍ. 

Aquests dies anem veient que la Llista dels Junts pel SÍ sembla que s'està omplint amb candidats de debò a marxes forçades i perfils de tot tipus, tenim l'exemple que els expresidents del Parlament De Gispert, Benach i Rigol tanquen la llista de Junts pel Sí per Barcelona i que ocuparan els tres últims llocs per davant de Pep Guardiola; Que Mossèn Ballarín pot tancar la llista de Junts pel Sí a Lleida ; que Josep Maria Mainat formarà part de la llista de Junts pel Sí per Barcelona, també ho faran el Pare Manel , els polítics Carme-Laura Gil, Josep Maria Vila d'Abadal, el sociòleg Salvador Cardús, l'economista Elisenda Paluzie i la docent Clara Ponsati. I la periodista Empar Moliner després de dir que sí,confirma que no anirà a la llista de Junts pel Sí.
A darrera hora d'aquest dilluns 17 d'agost els Candidats a la Llista de Junts pel Sí, ja arriba a 38255, i he de dir que d'ença que hom si va apuntar, fa uns onze dies s'han apuntat més de 29000.
 

 
Gira, il mondo gira nello spazio senza fine...”
Però com tots sabeu mentre que a casa nostra volem anar cap a la independència...la vida continua i fora passen cosses i el món no para ni un moment..., com diu la famosa cançó del compositor italià Jimmy Fontana amb el seu “ Il mondo” de l'any 1965 i en una estrofa ens diu: “ Gira, il mondo gira nello spazio senza fine con gli amori appena nati, con gli amori già finiti con la gioia e col dolore della gente come me”. 
I com que nosaltres no som el mèlic del món, a fora han passat esdeveniments com aquests .

Divendres passat 14 d'agost després de 54 anys la bandera dels EUA torna a onejar a Cuba i s'inaugura oficialment l'ambaixada dels Estats Units a L'Havana, mentre en una visita històrica, el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, diu: "És un dia històric i cap dels dos països ha de témer res".
Però no es pas tot bo en aquest “mondo que gira...” i que potser no se'n sortirà per què “una quarta part del menjar que es desaprofita serviria per acabar amb la fam, segons les Nacions Unides, i els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones d'aliments”. I per altra banda ha sortit la notícia que : “ els éssers humans ja han esgotat en el que va d'any 2015 els recursos naturals de la Terra”.
Esperant que tinguem la independència per què mai més ens matin cap President , i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada