dijous, 20 d’agost del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (32). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, avui 3 d’agost el president Artur Mas ha signat el decret per les Eleccions del 27S, - que els vots decidiran com seran- i som a 54 dies per aquesta data del 27S.

Articles del Víctor
 29.07 /03.08.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (32). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, avui 3 d’agost el president Artur Mas ha signat el decret per les Eleccions del 27S, - que els vots decidiran com seran- i som a 54 dies per aquesta data del 27S.

 Per fer aquesta mena d'aventura que a la fi s'ha transformat la serie d'articles de l'ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA..., si és volgués fer bé aquest seguiment, és con fer una transmissió digital escrita minut a minut d'una dotzena de partits de futbol, o millor dit com la darrera sessió de control a Artur Mas de la legislatura al Parlament. En definitiva una feinada, com a mini'm mental, per això l'anirem fent tal com raja 
 L'exemple de les formigues.
Fa dos o tres dies, quan va baixar un xic la calor - si és que es pot dir així-, i va ploure una mica a tot Catalunya amb una tanda de llamps i trons que van caure i ressonar arreu, hom es trobava en un lloc que va poder observar una llarguíssima ( uns 25 metres, que em suposo per elles devia ser molta distància …) corrua de formigues que tot atrafegades, - i no s'encantaven ni un moment - portaven materials, em suposo que era per menjar o d'una mena de matèria de la seua construcció per fer alguna obra de restauració del formiguer o cau. Si ens hi fixem bé, tant marrecs com grans, veurem que el seu recorregut i la seva organització és gairebé perfecta i que el seu medi de transmissió, una mena de ràdio - ara segurament en direm WIFI-, és un sistema biològic que parteix de les glàndules (que tenen a la base del tòrax) d'on segreguen de feromones que una exploradora que els hi ha deixat un rastre marcant el camí previament, i que les obreres segueixen amb les antenes. Durant aquest llarg recorregut, comprovà que havien establert diverses aturades on hi deixaven una muntets bastant homogenis que una colla de la tanda següent deixaven en una distància semblant i així successivament. Tota aquesta corrua està controlada per unes altres formigués que fan de sergents, encarregats o els que marquen la logística per ser més efectius. Llavors m'hi vaig encantar i quedà meravellat de la perfecció de la part de la seva societat que es podia veure exteriorment. La qüestió és que quan és va fer fosc el reguitzell de formigues d'uns 25 metres de llargada, i devien treballar com unes boges tota la nit, per què l'endemà al matí tot estava net i endreçat j dut a la porta del niu. Tot perfecte.

-Però de tota aquesta mena d'aventura de la corrua de formigues que de debò vaig viure i analitzar, com un profà, en viu i en directe, en tragué unes conclusions que una part de la naturalesa – en aquest cas les organitzades i lògiques formigues - em van donar, fou que l'aventura per fer un país nou s'han de fer amb la majoria convençuda i ben organitzats, sense defallir i anar fent drecera sense perdre pistonada com van fer a la -meva- corrua de formigues. Hem d'anar el més junts possible, i amb determinació-”.
I ja se que avui m'he passat molt dins d'aquest món dels Formícids, deixeu-me posar uns quants refranys i frases que he recollit, com: “Si fan processó, assenyalen que la pluja és pròxima” ; “Quan la formiga tanca el niu, el cel plora i el moliner riu.” , “Quan la formiga treu terra del niu, adoba la gotera...” ,això demostra que s'apropen dies de pluja. I d'altres que preveuen bon temps, com: “Si la formiga posa el blat en el sol, el bon temps vendrà tot sol” ; “Quan treuen el menjar a assecar, és senyal de bon temps”. I en podem trobar molts més. Per cert en acabar aquest tema us asseguro de debò que no he triat les formigues, pel fet que puguin ser els únics animalets que subsistiran a un Canvi Climàtic radical, però sort que ara bé l'Obama...
Sembla que es va aclarint la salsa...!!!
Talment com si fos una de les moltes salses i picades del nostre país (Xató- Romesco- All i oli – etc. ) el que compta és què es va aclarint la cosa i ho poden veure cada dia que passa, encara que potser no tan exagerat com el que va passar amb els pactes de les Municipals, però mireu que us sembla: 
 Ciutadans fitxa la vicepresidenta de SCC pel 27S; Espadaler diu: “ Que Unió està preparada per concórrer al 27S sota la bandera del “seny”” , i que rebutja que les eleccions tinguin caràcter “plebiscitari” però les considera “molt transcendentals”. ; El primer secretari del PSC creu que l'avançament electoral posa en evidència “un nou fracàs de Mas” i de passada Iceta alerta que: “Un triomf per majoria de Junts pel Sí serà un desastre per Catalunya” ; El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Rabell diu que el 27S no és plebiscitari i acusa Mas de "teatralització" per "exhaurir" els terminis de la convocatòria.; i Albiol diu que: “ Si guanya l'opció independentista tindran un problema, perquè Catalunya seguirà sent Espanya”.

Després de la signatura del President de la Generalitat que ha fet aquest dilluns al Saló Mare de Déu de Montserrat de la Generalitat a les 9 del vespre, s'ha posat en marxa el decret de convocatòria del 27-S i així ja hem donat un altre pas més ... i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada