dimecres, 20 de desembre del 2017

8tv no aprofita el ganxo de Puigdemont i es resigna a un 3,5%

Audiències

8tv no aprofita el ganxo de Puigdemont i es resigna a un 3,5%

Marc Villanueva
Foto: @8aldia
Barcelona. Dimecres, 20 de desembre de 2017


nierga  8 al dia

Quan es fa el debat electoral a 8tv? La segona cadena en català del país no ha apostat prou fort per tenir 7 candidats alhora debatent. Incomprensible. La Sexta i TV3 han fet audiències per sobre del 20% sense ni tan sols poder disposar dels caps de llista. La cadena del Grup Godó s'ha conformat amb un fitxatge de luxe, Gemma Nierga, fent les úniques entrevistes diferents que hem vist a TV. Els esmorzars amb els set candidats han estat del millor que hem vist aquests ensopits 14 dies. Però no n'hi ha hagut prou. Ni el president Puigdemont , que va donar a TV3 un increïble 23% dissabte, no els ha fet destacar. Nierga a Brussel·les, Nierga a plató en dúplex i els presentadors habituals de reforç. Tota l'artilleria junta per acabar fent l'habitual 3,5% d'audiència. Magre botí.
gemma nierga puigdemont  8aldia
8 al dia
A 8 al dia algú deu maleir la productora Minoria absoluta, sorgida d'un programa de RAC1 precisament. Les seves dues apostes d'ahir van impedir destacar 8tv: Està passant va fer un apoteòsic 20,1% i el documental Un vasco en Polonia per ETB es va disparar al 22,7%. A l'espera de la nit electoral, 8tv té una bona notícia. Nierga ha fet, potser sense saber-ho, un pilot de programa d'entrevistes tipus El convidat. La mala notícia, especialment  pels polítics d'aquest país, és que les seves imitacions fan més audiència que ells, com ja li va passar a Arrimadas dijous a TV3 quan es va duplicar amb Sanchis i al Polònia. Mentre els de Toni Soler es pensen la imitació de Sanchis (ja triguen) van produint èxits. El seu reportatge Un vasco en Polonia no es va emetre dins de l'habitual Sense ficció dels dimarts pel to, però va fer una audiència descomunal. Com veu un basc el procés? Es ratifica la màxima que als catalans ens agrada que ens mirin.
vasco polonia  TV3
TV3
La resta del dia deixa uns quants damnificats: Cárdenas sense OT cau al 4,9%, Quim Morales en l'última setmana de Catalunya directe manté el fallit 1,1% i  Nuria Roca segueix a l'abisme amb un 0,6%. Al bloc dels èxits trobem Samanta Villar feliç amb un 8,2%. El seu Samanta y... la felicidad va aprofitar el ganxo d'un altre català, Erik Putzbach per il·lustrar què és ser feliç: casar-te amb un magnat sudamericà de 85 anys. Va ser com un capítol d'Economia en colors però a l'estil Telecinco.
samanta villar  cuatro
Cuatro
La notícia és que la campanya electoral acaba i l'hem sobreviscut. La TV ha fet el que ha pogut amb una trama poc emocionant. Cada partit i cada cadena han fet el que se suposava i la prova que ha interessat poc és que l'única que va fer programa especial de tancament de campanya va ser Antena 3. El seu 21-D Cierre de campaña va tenir un 4,5% d'audiència. Menys que la sèrie de La 1 que esperem no sigui premonitòria: Traición.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada