dijous, 16 de juny del 2016

La Wine Catalan House de Barcelona, més aprop



AVC

La Wine Catalan House de Barcelona, més aprop

La patronal del vi català impulsa un gran centre lúdic i cultural del vi i l'enoturisme, a Barcelona, que pretén convertir-se en el quilòmetre zero del sector vitivinícola català

​El 95% d'enoturistes que han visitat Catalunya tenen previst tornar-hi

| 14/06/2016 a les 09:29h

La patronal del vi (L’Associació Vinícola Catalana) va presentar el projecte de la casa del vi català durant la celebració de la seva assemblea a Mon Sant Benet.

Valentí Roqueta, President de l'Associació Vinícola Catalana, va explicar el nous projectes que portarà a terme l'associació, entre els quals, destaca la creació de la Wine Catalan House. Es tracta d'impulsar un gran centre lúdic i cultural del vi i l'enoturisme a Barcelona que pretén convertir-se en el quilòmetre zero del sector vitivinícola català.

"Hem d'estar a l'altura de zones com Bordeus, Napa Valley o Alsàcia i hem d'aprofitar la finestra al món que és la marca Barcelona i integrar-nos. Amb un clar objectiu: posicionar Catalunya com país de vins i com una gran capital enoturística europea" va manifestar el president de l'AVC.

Una iniciativa en la qual s'està treballant des de fa un any i que compta amb el suport de tots els agents implicats en la promoció dels vins i l'enoturisme de Catalunya.

L'Associació Vinícola Catalana està apostant fort per la promoció conjunta dels vins i del territori vitivinícola català i per això portarà a terme diferents activitats en aquest sentit, com és el CARTAVÍ i la creació d'una marca global com a símbol d'identitat d'una zona productora i elaboradora de prestigi com és Catalunya. Marca que a la vegada ha de possibilitar que els cellers siguin més competitius en els mercats internacionals.

Valentí Roqueta va defensar la importància d'invertir en la formació dels futurs professionals i consumidor, "hem d'apropar el vi als més joves des d'un vessant cultural i un consum responsable i moderat. Començant per organitzar seminaris als instituts i a les escoles que expliquin els coneixements bàsics sobre el tast, així com les particularitats dels vins propis de les nostres onze denominacions d'origen catalanes".

Contingut relacionat


El 95% d'enoturistes que han visitat Catalunya tenen previst tornar-hi


05/04/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada